Ενέργεια

Siluanov (Ρωσία): Πιθανώς μεγαλύτερο το έλλειμμα ΑΕΠ λόγω του πλαφόν στο πετρέλαιο

Siluanov (Ρωσία): Πιθανώς μεγαλύτερο το έλλειμμα ΑΕΠ λόγω του πλαφόν στο πετρέλαιο
Η Ρωσία ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι τα πλαφόν για το αργό και τα διυλισμένα προϊόντα της θα μπορούσαν να την οδηγήσουν σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 5%-7%
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ρωσίας θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο 2% του ΑΕΠ το 2023, καθώς η ανώτατη τιμή του πετρελαίου συμπιέζει τα έσοδα της Ρωσίας από τις εξαγωγές, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov, ένα επιπλέον δημοσιονομικό εμπόδιο για τη Μόσχα, καθώς δαπανά δισεκατομμύρια για τη στρατιωτική εκστρατεία της στην Ουκρανία.

Η Ρωσία ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι τα πλαφόν για το αργό και τα διυλισμένα προϊόντα της θα μπορούσαν να την οδηγήσουν σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 5%-7% στις αρχές του επόμενου έτους, αλλά ανεξάρτητα από το πόσο βαθιές είναι οι περικοπές, ο Siluanov υποσχέθηκε ότι οι δεσμεύσεις για τις δαπάνες θα τηρηθούν, αξιοποιώντας τις αγορές δανεισμού και το ταμείο έκτακτης ανάγκης.
 
"Είναι δυνατόν να υπάρξει μεγαλύτερο δημοσιονομικό έλλειμμα; Είναι πιθανό, εάν τα έσοδα είναι χαμηλότερα από τα προγραμματισμένα. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι το επόμενο έτος; Οι κίνδυνοι τιμών και οι περιορισμοί", δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ στους δημοσιογράφους
Είπε ότι είναι πιθανή η μείωση του όγκου των ενεργειακών εξαγωγών, καθώς ορισμένες χώρες αποφεύγουν τη Ρωσία και η Μόσχα επιδιώκει να αναπτύξει νέες αγορές, μια διαδικασία που θα υπαγορεύσει τις εξαγωγικές αποδόσεις της Ρωσίας.
"Το πλαφόν είναι σημαντικό στο βαθμό που σε εκείνες τις χώρες που έχουν θέσει το ανώτατο όριο, δεν θα υπάρχουν προμήθειες", εξήγησε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης