Επικαιρότητα

Ποιές ημερομηνίες «παίζουν» για εκλογές

Ποιές ημερομηνίες «παίζουν» για εκλογές
Το ενδεχόμενο να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία μέσα στον Απρίλιο εκτιμάται ότι είναι το πιθανότερο σενάριο

Η συζήτηση στα πηγαδάκια στο Προεδρικό Μέγαρο περιστράφηκε γύρω από το χρόνο των εκλογών. Η πολιτική ηγεσία ευχήθηκε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τη νέα χρονιά, όμως αυτό που απασχόλησε περισσότερο τους παρευρισκόμενους είναι πότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει να στήσει τις κάλπες.

Το ενδεχόμενο να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία μέσα στον Απρίλιο εκτιμάται ότι είναι το πιθανότερο σενάριο και εξακολουθεί η Κυριακή των Βαίων να είναι η επικρατέστερη ημερομηνία. Μπορεί ο πρωθυπουργός να μη συνέδεσε την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα έρθει νωρίτερα κατά ένα μήνα - δηλαδή την 1η Απριλίου - με τις εκλογές, ωστόσο είναι σαφές πως το σκηνικό που έχει στηθεί παραπέμπει συνεχώς σε μια αντίστροφη μέτρηση.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε στους δημοσιογράφους την Κυριακή το πρωί πως η επιλογή του αυτή ενέχει το στοιχείο ότι τον Απρίλιο αρχίζει η τουριστική περίοδος και υπάρχει αρκετός κόσμος στον τουριστικό κλάδο.

Η συζήτηση που είχε με τον Δημήτρη Κουτσούμπα στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν πιο αποκαλυπτική. Στην ερώτηση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ τι αποφάσισε σε σχέση με τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να του είπε πως «μετά τον Απρίλιο όλα είναι ανοιχτά».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης