Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον Nasdaq και 0,7% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον Nasdaq και 0,7% για τον S&P

133 μονάδες κέρδισε ο Dow - Νέα υποχώρηση 4,9% για το πετρέλαιο

 

Σχετικά Άρθρα
Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς τα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει επιθετική στην αύξηση των επιτοκίων για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

 
Ο Dow Jones κέρδισε 133 μονάδες, ή 0,4%, στις 33.269 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,75% στις 3.852 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,3% στις 646,03 μονάδες
O Nasdaq κέρδισε 0,69% στις 10.458 μονάδες.

Οι δείκτες δύο φορές μηδένισαν κέρδη και γύρισαν σε αρνητικό έδαφος.
Παράλληλα η UBS υποβάθμισε την Microsoft σε στόχο 250 δολ από 300 δολ.
Η πτώση του πετρελαίου έχει δημιουργήσει τάσεις για short στις πετρελαϊκές που επικεντρώνονται στην Chevron, η οποία είχε σημαντική απόδοση στην διετία από τα χαμηλά του 2020.

Το κλίμα έντονης επιφυλακτικότητας παραμένει με πρώτη αντίσταση στην περιοχή των 3.906 - 3.936 μονάδων.

Τα στοιχεία της οικονομίας

Οι αποδόσεις των ομολόγων παρέμειναν χαμηλότερες, παρόλο που η Fed επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα κινηθούν υψηλότερα φέτος.

Οι μετοχές υποχώρησαν από τα υψηλά της ημέρας, όταν τα στοιχεία από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Δεκέμβριο έδειξαν επιθετική διάθεση από την κεντρική τράπεζα, παρόλο που σημείωσε αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, μικρότερη από τις προηγούμενες αυξήσεις. Έδειξαν επίσης ότι η Fed σκοπεύει να διατηρήσει υψηλότερα επιτόκια έως ότου υπάρξουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός έχει μειωθεί.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι μετοχές υποχώρησαν για λίγο και στη συνέχεια ενισχύθηκαν σε συνδυασμό οικονομικών δεδομένων και μετά από μια θλιβερή πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του έτους την Τρίτη.

Η έκθεση Job Openings and Labor Turnover, ή JOLTS, ήταν ελαφρώς καλύτερη από ό,τι αναμενόταν, σηματοδοτώντας τη συνεχιζόμενη ισχύ της αγοράς εργασίας εν μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός. Ο μεταποιητικός δείκτης ISM, από την άλλη πλευρά, έδειξε συρρίκνωση στον κλάδο μετά από 30 μήνες ανόδου, σηματοδοτώντας ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων μπορεί να επιβραδύνουν την οικονομία.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πορεία της οικονομίας εν μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed.

Το πετρέλαιο

Το πετρέλαιο υποχώρησε σχεδόν 5% την Τετάρτη μετά την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, επιβαρυμένο από τις ανησυχίες για τη ζήτηση που προέρχονται από την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τα αυξανόμενα κρούσματα COVID στην Κίνα.
Το Brent υποχώρησε στα 78,01 δολάρια το βαρέλι σημειώνοντας απώλειες 4,93%. Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο υποχώρησε 4,93%, στα 73,14 δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης