Ναυτιλία

GTT: Aναστολή συμβολαίων με την Zvezda για 15 παγοθραυστικά μεταφοράς LNG από 8/1

tags :
GTT: Aναστολή συμβολαίων με την Zvezda για 15 παγοθραυστικά μεταφοράς LNG από 8/1

 Σταματά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία

 

Ο γαλλικός όμιλος Gaztransport & Technigaz (GTT) ανακοίνωσε ότι σταματά τις δραστηριότητές του στη Ρωσία αφού ανέλυσε τα τελευταία ευρωπαϊκά πακέτα κυρώσεων που περιλαμβάνουν απαγόρευση παροχής μηχανικών υπηρεσιών με ρωσικές εταιρείες.

Ο όμιλος είπε ότι το συμβόλαιό του με τη ρωσική ναυπηγική εταιρεία Zvezda για 15 παγοθραυστικά μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) θα ανασταλεί από τις 8 Ιανουαρίου και οι δραστηριότητες θα περιοριστούν στα δύο πιο προηγμένα.

Εν τω μεταξύ, οριστικοποιούνται οι όροι εξόδου της GTT από τα έργα Gravity Based Structure (GBS) με τη Saren B.V - μια κοινοπραξία μεταξύ της Renaissance Heavy Industries Russia και της ρωσικής θυγατρικής της Saipem .

«Αυτά τα στοιχεία θα έχουν οικονομικό αντίκτυπο κυρίως από το 2023», ανέφερε η GTT σε ανακοίνωση προσθέτοντας ότι το βιβλίο παραγγελιών της δεν θα περιλαμβάνει πλέον έργα στη Ρωσία.

Η GTT πρόσθεσε ότι οι ετήσιοι στόχοι θα αποκλείουν τα έσοδα και τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) που δημιουργούνται από τις τελευταίες υπηρεσίες σε εξέλιξη στη Ρωσία από το 2023 και μετά.

Από τον Οκτώβριο του 2022, τα έσοδα των εταιρειών μεταφοράς LNG της Zvezda που αντιστοιχούσαν σε 74 εκατομμύρια ευρώ παρέμεναν να αναγνωριστούν έως το 2025 και 12 εκατομμύρια ευρώ από την GBS έως το 2027, συνολική έκθεση στο βιβλίο παραγγελιών μικρότερη από 6%, ανέφερε η GTT.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης