Ενέργεια

Η Νορβηγία χορήγησε 47 άδειες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η Νορβηγία χορήγησε 47 άδειες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου

Κάθε μία από τις άδειες γεώτρησης, 29 στη Βόρεια Θάλασσα, 16 στη Νορβηγική Θάλασσα και δύο στην Αρκτική Θάλασσα Μπάρεντς, θα έχει πολλαπλούς ιδιοκτήτες

 

Σχετικά Άρθρα
Η Νορβηγία χορήγησε 47 νέες υπεράκτιες άδειες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε 25 εταιρείες στον τελευταίο γύρο αδειοδότησης ώριμων περιοχών, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ενέργειας.

«Η σημερινή ανάθεση είναι μια σημαντική συμβολή στη διασφάλιση ότι η Νορβηγία παραμένει ασφαλής και προβλέψιμος προμηθευτής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας Terje Aasland σε βιομηχανικό συνέδριο στο Sandefjord στη νότια Νορβηγία.
Η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη διατήρηση της βιομηχανικής δραστηριότητας στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα, επεσήμανε.

Κάθε μία από τις 47 άδειες γεώτρησης - 29 στη Βόρεια Θάλασσα, 16 στη Νορβηγική Θάλασσα και δύο στην Αρκτική Θάλασσα Μπάρεντς, θα έχει πολλαπλούς ιδιοκτήτες.
Η ελεγχόμενη από το κράτος ενεργειακή εταιρεία Equinor απέκτησε μερίδια σε 26 από τις άδειες, εκ των οποίων θα είναι ο φορέας εκμετάλλευσης των 18.
Η Νορβηγία ξεπέρασε τη Ρωσία ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης πέρυσι, αφού η Μόσχα διέκοψε μεγάλο μέρος του εφοδιασμού της.

Αύξηση παραγωγής

Η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,9% φέτος, ενώ ο όγκος του φυσικού αερίου προβλέπεται να παραμείνει αμετάβλητος κοντά σε υψηλά ρεκόρ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Νορβηγική Διεύθυνση Πετρελαίου (NPD).

Η νορβηγική ανεξάρτητη εταιρεία πετρελαίου Aker BP κέρδισε μερίδια σε 17 άδειες, εκ των οποίων οι εννέα θα λειτουργήσουν, ενώ η νορβηγική θυγατρική της Eni, Vaar Energy κέρδισε μερίδια σε 12 άδειες.
Μεταξύ άλλων διεθνών παικτών, η Wintershall Dea της Γερμανίας κέρδισε μερίδια σε 11 άδειες και θα είναι χειριστής τριών από αυτές.
Οι αναθέσεις της Νορβηγίας σε προκαθορισμένες περιοχές (APA) είναι άδειες για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ώριμες περιοχές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης