Τελευταία Νέα
Ενέργεια

NPD: Προσδοκίες για αύξηση 7% στην παραγωγή πετρελαίου το 2023

NPD: Προσδοκίες για αύξηση 7% στην παραγωγή πετρελαίου το 2023
Η Νορβηγία έχει καταστεί από πέρυσι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα

Η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,9% φέτος, καθώς το τεράστιο κοίτασμα Johan Sverdrup αυξάνει την παραγωγή ενώ οι όγκοι φυσικού αερίου προβλέπεται να παραμείνουν αμετάβλητοι κοντά σε υψηλά ρεκόρ, ανακοίνωσε σήμερα (9/1) η Νορβηγική Διεύθυνση Πετρελαίου (NPD).

Η παραγωγή αργού πετρελαίου και άλλων πετρελαϊκών υγρών προϊόντων όπως τα συμπυκνώματα, πιθανότατα θα αγγίξει τα 2,02 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2023 έναντι 1,89 εκατ. βαρελιών πέρυσι, όπως μεταδίδει το Reuters.

89_66.JPG


Αξίζει να επισημανθεί ότι η Νορβηγία έχει καταστεί από πέρυσι ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης, ξεπερνώντας τη Ρωσία, μετά τη μείωση των προμηθειών από τη ρωσική Gazprom.

Ο συνδυασμένος όγκος πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας αναμένεται να αυξηθεί στα 4,12 εκατ. βαρέλια ισοδύναμων πετρελαίου την ημέρα το 2023, από 3,99 εκατ. βαρέλια πέρυσι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της NPD. «Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η Νορβηγία μπορεί να συνεχίσει να είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της NPD, Torgeir Stordal.

Τέλος, η παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας αναμένεται να παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητη το τρέχον έτος, στα 122 δισ. κυβικά μέτρα, ή 2,1 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα, σύμφωνα με την NPD, ήτοι σε επίπεδα ανάλογα αυτών που προέβλεψε πρόσφατα η κυβέρνηση της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης