Τελευταία Νέα
Ενέργεια

RTE: Oι περισσότεροι ενεργειακοί κίνδυνοι είναι πίσω μας - Αβέβαιος ο Φεβρουάριος

RTE: Oι περισσότεροι ενεργειακοί κίνδυνοι είναι πίσω μας - Αβέβαιος ο Φεβρουάριος
Εξαιρετικές επιδόσεις για την κατανάλωση ρεύματος στην Γαλλία

Μείωση της τάξεως του 8,5% κατέγραψε η γαλλική κατανάλωση ρεύματος από την αρχή του φετινού χειμώνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου RTE, όπως αναμεταδίδει το Reuters.

Αυτό συνέβη χάρη στα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας από τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, αλλά και τις πιο ήπιες θερμοκρασίες. «Σήμερα, οι περισσότεροι από τους κινδύνους είναι πίσω μας» δήλωσε ο επικεφαλής της RTE Xavier Piechaczyk στο ραδιόφωνο Franceinfo.

Παράλληλα, σημείωσε ότι σε περίπτωση που η θερμοκρασία είναι διαφορετική προσεχώς και με έντονο ψύχος, το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου θα συνοδεύεται από υπαρκτούς κινδύνους. Σημειώνεται τέλος, ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει καλέσει τους τελευταίους μήνες τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να μειώσουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 10%.

Οι εκκλήσεις

Αξίζει βέβαια να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές του Σεπτεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει, δια στόματος Σκρέκα, την θέσπιση κινήτρων και αντικινήτρων για τους δημόσιους φορείς με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στο 10%.

Τι είχε ζητήσει ο υπουργός

  • Για τα κτήρια του δημοσίου αρχικά οι δημόσιοι φόρεις να ορίσουν ενεργειακό υπεύθυνο για τον έλεγχο των κτηρίων και των εγκαταστάσεων.
  • Συντήρηση κλιματιστικών και ρύθμιση για την ορθολογική ενεργειακή κρίση.
  • Από όσους εργάζονται στο δημόσιο να λάβουν μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Κατά την αποχώρηση, οι εργαζόμενοι να μεριμνούν για κλείσιμο ηλεκτρικών υπολογιστών και φωτισμού. Ο ενεργειακός υπεύθυνος θα ορίζει ανά όροφο έναν υπάλληλο που θα αποχωρεί τελευταίος.
  • Τη βελτιστοποίηση του οδοφωτισμού των πόλεων, την περιορισμένη λειτουργία καλλωπιστικού φωτισμού που μπορεί να μειώσει 35-50% την κατανάλωση.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης