Ενέργεια

D. Shmyhal: Η Ουκρανία έχει αρκετά αποθέματα ενέργειας για το φετινό χειμώνα

D. Shmyhal: Η Ουκρανία έχει αρκετά αποθέματα ενέργειας για το φετινό χειμώνα
Καθησυχαστικός στις δηλώσεις του και τις εκτιμήσεις του ο Ουκρανός πρωθυπουργός

Η Ουκρανία έχει αρκετά αποθέματα άνθρακα και φυσικού αερίου για τους υπόλοιπους μήνες του χειμώνα παρά τις επανειλημμένες ρωσικές επιθέσεις στο ενεργειακό της σύστημα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Denys Shmyhal.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Shmyhal είπε ότι η κατάσταση στον ενεργειακό τομέα παραμένει δύσκολη αλλά είναι υπό έλεγχο μετά από μια πολύμηνη ρωσική εκστρατεία επιδρομών με drone και πυραύλων σε κρίσιμες υποδομές που κατέστρεψαν περίπου το 40% του ενεργειακού συστήματος.

«Προς το παρόν όλες οι προσπάθειες της Ρωσίας να βυθίσει την Ουκρανία στο σκοτάδι έχουν αποτύχει. Έχουμε αρκετά αποθέματα για να συνεχίσουμε και να τελειώσουμε την περίοδο θέρμανσης σε κανονική λειτουργία. Περίπου 11 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου αποθηκεύονται σε αποθήκες αερίου και σχεδόν 1,2 εκατομμύρια τόνοι άνθρακα βρίσκονται σε αποθήκες», είπε ο Shmyhal σε κυβερνητική συνεδρίαση.

Παρά τον ασυνήθιστο καιρό τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, όλες οι περιοχές της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος λόγω ενεργειακού ελλείμματος. Ο φορέας εκμετάλλευσης δικτύου Ukrenergo είπε ότι η παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ουκρανική κυβέρνηση ενέκρινε την απόφαση, βάσει της οποίας επιτρέπεται στην κρατική Naftogaz να λάβει επιχορήγηση 189 εκατομμυρίων ευρώ (205 εκατομμύρια δολάρια) από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για πρόσθετες αγορές φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης