Περιβάλλον

Κίνα: 43,47 εκατ. ευρώ στην φυσική αποκατάσταση του «υδάτινου πύργου» για τον Κίτρινο ποταμό

Κίνα: 43,47 εκατ. ευρώ στην φυσική αποκατάσταση του «υδάτινου πύργου» για τον Κίτρινο ποταμό
Το Εθνικό Πάρκο Σαντζιανγκγουάν στην Κίνα επένδυσε 43,47 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση προγραμμάτων οικολογικής προστασίας και αποκατάστασης της φύσης το 2022
Το Εθνικό Πάρκο Σαντζιανγκγουάν που βρίσκεται στη βορειοδυτική κινεζική επαρχία Τσινγκχάι επένδυσε περίπου 43,47 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση προγραμμάτων οικολογικής προστασίας και φυσικής αποκατάστασης το 2022, όπως ανακοίνωσαν χθες οι τοπικές αρχές.
Η περιοχή του Σαντζιανγκγουάν είναι γνωστή και ως ο “υδάτινος πύργος” της Κίνας περιλαμβάνει τις πηγές του ποταμού Γιανγκ τσε, του Κίτρινου Ποταμού, αλλά και του ποταμού Λανκάνγκ.

Το Εθνικό Πάρκο Σαντζιανγκγουάν βρίσκεται σε ένα μέσο υψόμετρο που ξεπερνάει τα 4.700 μέτρα, ενώ είναι το μεγαλύτερο πάρκο στον κόσμο, καλύπτοντας μία περιοχή συνολικής έκτασης 190.700 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Από το 2016 μέχρι το 2021, με συνολικές επενδύσεις 6,7 δισεκατομμυρίων γουάν (0,91 δισεκατομμυρίων ευρώ) το πάρκο υλοποίησε μία σειρά προγραμμάτων για την κατασκευή υποδομών, αλλά και για δράσεις οικολογικής προστασίας και αποκατάστασης της φύσης, όπως δήλωσε ο Γουάνγκ Σιανγκουό, διευθυντής του γραφείου διαχείρισης στο Εθνικό Πάρκο Σαντζιανγκγουάν.

Τη φετινή χρονιά, συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ίδρυση του Καταφυγίου Φυσικής Ζωής στο Εθνικό Πάρκο Σαντζιανγκγουάν.
Στις 24 Ιανουαρίουου 2003, το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας ενέκρινε επίσημα την ίδρυση του αναφερόμενου φυσικού καταφυγίου άγριας ζωής στην επαρχία Τσινγκχάι.
Η Κίνα άρχισε τηνπιλοτική λειτουργία του Εθνικού Πάρκου Σαντζιανγκγουάν το 2016, ενώ τον Οκτώβριο του 2021, το πάρκο έλαβε την επίσημη αναγνώρισή του ως ενός φυσικού καταφυγίου άγριας ζωής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης

?>