Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Πτώση 1,1% για τον S&P στις 4.117 μονάδες και 0,8% για τον Energy - Goggle και Waller (FED) χάλασαν το κλίμα

Wall: Πτώση 1,1% για τον S&P στις 4.117 μονάδες και 0,8% για τον Energy - Goggle και Waller (FED) χάλασαν το κλίμα

207 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στην Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στην τελευταία παρτίδα εταιρικών αποτελεσμάτων. Η αγορά συνέχισε επίσης να σταθμίζει τις προοπτικές για μελλοντικές κινήσεις πολιτικής της Federal Reserve.Ο Chris Waller (FED) προειδοποίησε για μακρά μάχη στην αντμετώπιση του πληθωρισμού, που θα απαιτήσει παραμονή των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρόνο.

Παράλληλα το νέο λογισμικό (chatbot) που παρουσίασε η Google για τεχνητή νοημοσύνη έδωσε ανακριβείς απαντήσεις με αποτέλεσμα να πληγεί η μετοχή (Alphabet).
Χαμηλό για τον S&P οι 4.111,67 μονάδες και υψηλό οι 4.156.


Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 207 μονάδες, ή 0,61% στις 33.949 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,11% στις 4.117 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,85% στις 670,80 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,68% στις 11.910 μονάδες.

H Chipotle υποχώρησε περισσότερο από 4% αφού δεν ανταποκρίθηκε τις προσδοκίες στα τελευταία αποτελέσματα. Η Lumen Technologies υποχώρησε 21,1% καθώς ανακοίνωσε ζημιά 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο και οι προοπτικές για το έτος που ήταν κάτω από τις προσδοκίες της Wall Street.

Η Alphabet μητρική της Google υποχώρησε σχεδόν 8% εν μέσω ανησυχιών για αυξανόμενο ανταγωνισμό στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης.

Εν τω μεταξύ, CVS και Uber κέρδισε περισσότερο από 2% και 6%, αντίστοιχα, καθώς τα κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2023, 42 εταιρείες στον S&P 500 έχουν εκδώσει αρνητικές προβλέψεις για τα κέρδη, σύμφωνα με τη Refinitiv. Εν τω μεταξύ, οκτώ έχουν εκδώσει θετική προοπτική, ενώ πολλοί άλλοι δεν έχουν αλλάξει τις εκτιμήσεις τους ή δεν έχουν εκδώσει καμία εξαρχής. Αυτό είναι ένα υψηλότερο ποσοστό εταιρειών με αρνητικές προσδοκίες από τον ιστορικό μέσο όρο, ανέφερε η Refinitiv.

Περίπου το 69% των 297 εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου μέχρι στιγμής ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με την Refinitiv, αν και πολλοί αναλυτές μείωσαν τις προσδοκίες τους για το τρίμηνο εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την υγεία της οικονομίας. Λίγο πάνω από το 27% έχασε τις προσδοκίες των αναλυτών για το τρίμηνο.

Οι μετοχές έκλεισαν κοντά στα υψηλά της συνεδρίασης μετά από μια ασταθή περίοδο συναλλαγών την Τρίτη, κυρίως λόγω των δηλώσεων του προέδρου της Fed Jerome Powell ότι ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να υποχωρεί. Τα σχόλιά του επανέλαβαν αυτά που ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, ενισχύοντας περαιτέρω τις ελπίδες των επενδυτών ότι η κεντρική τράπεζα σύντομα θα σταματήσει ή θα στρέψει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης