Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1% για τον Nasdaq και 0,8% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 1% για τον Nasdaq και 0,8% για τον S&P
248 μονάδες έχασε ο Dow
Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι ανησυχίες για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και τη μελλοντική νομισματική πολιτική αντιστάθμισαν τον ενθουσιασμό γύρω από την τελευταία παρτίδα εταιρικών αποτελεσμάτων.


Ο Dow Jones έχασε 248 μονάδες, ή 0,73% στις 33.700 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,88% στις 4.081 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,69% στις 666,12 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,02% στις 11.789 μονάδες.

Στα υψηλά της συνεδρίασης, ο Dow κέρδισε πάνω από 300 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 0,9% και 1,4%, αντίστοιχα.

«Η Wall Street δεν μπορούσε να διατηρήσει την αισιόδοξη διάθεση», δήλωσε ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda. «Ορισμένοι traders στοιχηματίζουν ότι η Fed θα πρέπει να κάνει πολύ πιο αυστηρές ενέργειες από ό,τι τιμολογεί η Wall Street».

Οι επενδυτές παρακολουθούν τα σχόλια της Fed καθώς αναζητούν ενδείξεις για μελλοντικές κινήσεις πολιτικής. Η Fed νωρίτερα αυτό το μήνα αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός μειώνεται, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.

Ταυτόχρονα, η Wall Street βρίσκεται στη μέση της σεζόν των αποτελεσμάτων, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις πληροφορίες σχετικά με το πώς τα πήγαν οι εταιρείες εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και πώς αναμένουν να αποδώσουν στο μέλλον.

Οι μετοχές της Disney κέρδισαν 1,5% καθώς η εταιρεία σημείωσε μικρότερες από τις αναμενόμενες απώλειες συνδρομητών στην υπηρεσία ροής μαζί με κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η PepsiCoσημείωσε άνοδο άνω του 1% σε σχέση με τα κέρδη τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Σχεδόν το 70% των περίπου δύο τρίτων των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet. Αυτό το ποσοστό είναι κάτω από τον μέσο όρο τριών ετών του 79%, σύμφωνα με το The Earnings Scout.

Η Alphabet μητρική της Google υποχώρησε περισσότερο από 5% καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Η Teslaαυξήθηκε περισσότερο από 4% καθώς συνέχισε να κερδίζει ξανά χαμένη αξία.

Ο αριθμός των εβδομαδιαίων αιτημάτων ανεργίας που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη αυξήθηκε κατά 13.000 σε 196.000, περισσότερο από το αναμενόμενο, και υποδηλώνει ένα πιθανό πάγωμα στην καυτή αγορά εργασίας. Οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης