Ενέργεια

Σε υψηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα η αποθήκευση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ - Ανοδικά έκλεισαν την εβδομάδα οι τιμές

Σε υψηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα η αποθήκευση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ - Ανοδικά έκλεισαν την εβδομάδα οι τιμές
Η χειμερινή περίοδος 2022/2023 είχε μια ασυνήθιστα ζεστή εκκίνηση, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ζήτηση θέρμανσης στις Ηνωμένες Πολιτείες έναντι του συνηθισμένου

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας άντλησαν υψηλότερα από τα προβλεπόμενα 217 bcf, ή δισεκατομμύρια κυβικά πόδια, από την αποθήκευση φυσικού αερίου των ΗΠΑ για θέρμανση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας την περασμένη εβδομάδα, όπως μεταδίδει το investing.

Το συμβόλαιαο φυσικού αερίου διαμορφώθηκε στα 2,5 δολ mmbtu στο +3% το βράδυ της Παρασκευής 10/2.

Το συμβόλαιο φυσικού αερίου του Μαρτίου στο Henry Hub του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 2,43 δολ/mmBTU. Το χαμηλό της Πέμπτης (9/2) έφτασε στα 2,31 δολ, που ήταν το χαμηλότερο για ένα συμβόλαιο αερίου στον πρώτο μήνα στο Henry Hub από τις 28 Σεπτεμβρίου 2020, όταν υποχώρησε στα 2,02 δολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χειμερινή περίοδος 2022/2023 είχε μια ασυνήθιστα ζεστή εκκίνηση, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ζήτηση θέρμανσης στις Ηνωμένες Πολιτείες έναντι του συνηθισμένου, αφήνοντας περισσότερο αέριο σε αποθήκευση, σε σχέση με την αρχική εκτίμηση των αναλυτών.

Στο κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας, η αποθήκευση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ ήταν 2,366 tcf, ή τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, αυξημένη κατά 10,9% από το επίπεδο του προηγούμενου έτους των 2,249 tcf, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ. Ανταποκρινόμενη στη ζεστασιά και τις χαμηλές αιτήσεις αποθήκευσης, οι τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν από το υψηλό 14 ετών των 10 δολ ανά mmBtu τον Αύγουστο, φτάνοντας τα 7 δολάρια τον Δεκέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης