Ενέργεια

ΗΠΑ: Υποχώρησαν οι τιμές του ντίζελ - Μειώθηκε η ζήτηση

ΗΠΑ: Υποχώρησαν οι τιμές του ντίζελ - Μειώθηκε η ζήτηση

 Το πετρέλαιο θέρμανσης από τα 5,14 δολάρια ανά γαλόνι στα τέλη Απριλίου υποχώρησε λίγο πάνω από τα 3 δολάρια ανά γαλόνι αυτόν τον μήνα

 

Οι τιμές του ντίζελ στις ΗΠΑ μειώθηκαν αυτόν τον μήνα και θα μπορούσαν να υποχωρήσουν περαιτέρω σύμφωνα με τους αναλυτές, μια απροσδόκητη πτώση που συνέπεσε με την έναρξη της απαγόρευσης των εισαγωγών ρωσικών καυσίμων από τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πτώση της ζήτησης που οδήγησε σε πτώση των τιμών επέτρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες να ενισχύσουν τα αποθέματα, ειδικά κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής. Οι χαμηλότερες τιμές θα μπορούσαν να αμβλύνουν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό που απασχολούν τους επενδυτές.

Τα καύσιμα απόσταξης – συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης, του αεροπορικού καυσίμου και του ντίζελ – ήταν σε έλλειψη κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2022 καθώς το κλείσιμο διυλιστηρίων και η ισχυρή ζήτηση σε συνδυασμό ανέβασαν τις τιμές. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου θέρμανσης είχαν φτάσει τα 5,14 δολάρια ανά γαλόνι στα τέλη Απριλίου και ως επί το πλείστον παρέμειναν πάνω από τα 3 δολάρια ανά γαλόνι μέχρι αυτόν τον μήνα.

Αγορές αποσταγμάτων

Εν μέρει, οι ευρωπαίοι αγοραστές είχαν αυξήσει τις αγορές ρωσικών αποσταγμάτων πριν από την απαγόρευση εισαγωγής που τέθηκε σε ισχύ στις 4 Φεβρουαρίου. Ένας σχετικά ζεστός χειμώνας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και η χαμηλότερη εμπορική δραστηριότητα φορτηγών μείωσαν τη ζήτηση.

Αυτοί οι παράγοντες βοήθησαν στην άνοδο των αποθεμάτων των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα στα 120,5 εκατομμύρια βαρέλια, το υψηλότερο επίπεδο ενός έτους.

Η ζήτηση ντίζελ από τους φορτηγατζήδες μειώθηκε στα τέλη του τρέχοντος έτους, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός επηρέασε τη ζήτηση αγαθών στις ΗΠΑ. Ο δείκτης Cass Freight Index για τον Δεκέμβριο, ο οποίος μετρά τις αποστολές μεταξύ των χωρών, έδειξε μείωση των αποστολών κατά 3,9% σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης Cowen/AFS Freight Index έδειξε επίσης πτώση 13,7% στον όγκο φορτηγών φορτηγών για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Η ζήτηση για ένα είδος αποστάγματος - το καύσιμο αεροσκαφών - αναμένεται να αυξηθεί ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών, σύμφωνα με τον Patrick DeHaan, αναλυτή πετρελαίου της GasBuddy.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης