Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall : Πτώση 0,6% για τον Nasdaq, άνοδος 0,2% για τον S&P και 3,9% για τον energy sector

Wall : Πτώση 0,6% για τον Nasdaq, άνοδος 0,2% για τον S&P και 3,9% για τον energy sector
169 μονάδες κέρδισε ο Dow
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Παρασκευή με την αγορά να καταγράφει τη χειρότερη εβδομάδα από τον Δεκέμβρι


Ο Dow Jones κέρδισε 169 μονάδες ή 0,5% στις 33,869 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,22% στις 4.090 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 3,9% στις 692,15 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε περίπου 0,61% στις 11.718 μονάδες.

Ο S&P 500 σημειώνει τη μεγαλύτερη απώλεια μίας εβδομάδας από τον Δεκέμβριο. Ο Dow και ο Nasdaq Composite καταγράφουν απώλεια 0,4% και 2,7%, αντίστοιχα.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να αφομειώνουν την πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων, τα οικονομικά στοιχεία και τα πρόσφατα σχόλια από ομιλητές της Federal Reserve, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ενδοημερήσιες κινήσεις στους κύριους δείκτες, δήλωσε η Shana Sissel, της Banríon Capital Management η οποία επεσήμανε ότι οι επενδυτές αλλάζουν θέσεις καθώς προσπαθούν να προβλέψουν πώς θα ενεργήσει η κεντρική τράπεζα στα επιτόκια στο μέλλον.
"Υπάρχουν μερικά μικτά σήματα εδώ, και νομίζω ότι είναι ο λόγος για τον οποίο αυξάνεται η αστάθεια", είπε η Sissel.

Η Lyft σημείωσε πτώση άνω του 35% μετά από απογοητευτικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο. Η Expedia είδε επίσης τις μετοχές της να πέφτουν περισσότερο από 9% αφού τα κέρδη και τα έσοδά της υποχώρησαν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.
Με σχεδόν το 70% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα περίπου το 70% αυτών των εταιρειών ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για το τρίμηνο. Αυτό είναι ένα μικρότερο ποσοστό εταιρειών που ξεπερνά τις προσδοκίες από τον ιστορικό μέσο όρο τριών ετών του 79%, σύμφωνα με το The Earnings Scout.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης