Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,7% για τον Nasdaq, 1,3% για τον S&P και 1,1% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,7% για τον Nasdaq, 1,3% για τον S&P και 1,1% για τον energy sector

424 μονάδες έχασε ο Dow

Απώλειες στη Wall Street την Πέμπτη μετά από μια άλλη καυτή αναφορά για τον πληθωρισμό και τη μείωση των αιτήσεων ανεργίας, που έδειξε ότι η οικονομία επιμένει εν μέσω των αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve.

O Dow Jones υποχώρησε 424 μονάδες ή 1,24% στις 33.703 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 1,38% στις 4.090 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,1% στις 668,06 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,78% στις 11.855 μονάδες.

Η Microsoft, η Disney και η Amgen συνέβαλαν στην πτώση του Dow, με υποχώρηση άνω του 1% η καθεμία.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Ιανουαρίου, ένα άλλο μέτρο πληθωρισμού, αυξήθηκε κατά 0,7% σε μηνιαία βάση, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα από τον Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,4%. Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν απροσδόκητα για την εβδομάδα που έληξε στις 11 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εργασίας.

Τα νέα στοιχεία έρχονται αφού ο δείκτης τιμών καταναλωτή και η έκθεση λιανικών πωλήσεων του Ιανουαρίου ήταν υψηλότερα από το αναμενόμενο, υποδηλώνοντας ότι η Federal Reserve ενδέχεται να πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω στις προσπάθειές της να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

«Και οι δύο μετρήσεις για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα υποδεικνύουν τη σταθερότητα του πληθωρισμού και ότι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι η σημερινή ένδειξη PPI ήταν η υψηλότερη αύξηση σε μηνιαία βάση από τις αρχές του καλοκαιριού», δήλωσε ο Mike Loewengart, της Morgan Stanley.
Ο Loewengart πρόσθεσε ότι η μείωση των αιτήσεων ανεργίας υποδηλώνει ότι η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή.
Οι επενδυτές θα συνεχίσουν επίσης να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα αναζητώντας ενδείξεις σχετικά με την καταναλωτική δύναμη.

To πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν σε στενό εύρος την Πέμπτη, καθώς η αγορά ζύγισε ανάμεικτα οικονομικά σήματα των ΗΠΑ και προοπτικές για ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης σε συνδυασμό με αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και ισχυρότερο δολάριο.

Περί τις 22:20 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 0,3% στα 85,09 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) σημειώνε απώλειες 0,2% στα 78,42 δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης