Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Uniper: Ζημίες 19,1 δισ. ευρώ για το 2022 - Αισιοδοξία για το 2023

Uniper: Ζημίες 19,1 δισ. ευρώ για το 2022 - Αισιοδοξία για το 2023
Στόχος είναι η επιστροφή του Ομίλου στην κερδοφορία

Ζημιές ύψους 19,1 δις. ευρώ κατέγραψε η Uniper το 2022, έναντι 4,2 δις. ευρώ το 2021, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Οι προσαρμοσμένες ζημίες έφτασαν τα 7,4 δισ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 3 δισ. ευρώ από 324 εκατ. ευρώ το 2021, κυρίως λόγω των αρνητικών ταμειακών ροών που προέκυψε από την πτώση στις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία και την αύξηση των αποθεματικών αερίου στη Γερμανία, μετέδωσε το MarketWatch.

Το 2023

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (EBIT) και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αναμένεται να βελτιωθούν το 2023, δήλωσε η Uniper. Παράλληλα, μείωσε τις θέσεις παραγώγων, οι οποίες τιμολογούνται στο τέλος κάθε τριμήνου και αντικατοπτρίζουν τις εξελίξεις στις τιμές της ενέργειας, σχεδόν κατά δύο τρίτα στα 76 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου σε σύγκριση με το τέλος Σεπτεμβρίου.

Τέλος, ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Uniper Klaus-Dieter Maubach αναμένει ότι ο αντίκτυπος των χαμηλότερων τιμών του φυσικού αερίου θα δώσει στη μελλοντική ηγεσία του ομίλου περισσότερο περιθώριο για να επιταχύνει την ανάκαμψή του. «Το καθήκον του νέου διοικητικού συμβουλίου και του εποπτικού συμβουλίου θα είναι να συνεχίσει να αναπτύσσει την Uniper και να την κάνει ξανά κερδοφόρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης