Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:Πτώση 0,5% για τον Nasdaq, 0,2% για τον S&P και 3,6% για τον energy sector

Wall Street:Πτώση 0,5% για τον Nasdaq, 0,2% για τον S&P και 3,6% για τον energy sector

Απώλειες πάνω από 2% για το πετρέλαιο

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Παρασκευή καθώς ο υψηλός πληθωρισμός και η ανάκαμψη των επιτοκίων συνεχίζουν να επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα.

Ο Dow Jones κέρδισε 130 μονάδες, ή 0,39% στις 33.826 μονάδες ενισχυμένος από τις μετοχές της Amgen και της United Health.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,27% στις 4.079 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 3,6% στις 644,29 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,58% στις 11.787μονάδες.

Οι αποδόσεις των 10ετών και 2ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο, επιβαρύνοντας τις μετοχές.

Η ενέργεια κατέγραψε τη μεγαλύτερη υστέρηση. Η Albemarle και η Devon Energy υποχώρησαν περισσότερο από 10% και σχεδόν 5%, αντίστοιχα, επιβαρύνοντας τον S&P 500.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για το πώς θα αντέξουν η οικονομία και οι μετοχές καθώς η Federal Reserve αυξάνει τα επιτόκια για να τιθασεύσει τον πεισματικά υψηλό πληθωρισμό. Σε ομιλία της Παρασκευής, η διοικητής της Federal Reserve Michelle Bowman είπε ότι υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί μέχρι να φτάσει η κεντρική τράπεζα τον στόχο της για πληθωρισμό 2%.

Οι σημαντικοί δείκτες υποχώρησαν περισσότερο από 1% την Πέμπτη, αφού το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού - μια μέτρηση πληθωρισμού που παρακολουθεί τις τιμές χονδρικής - αυξήθηκε 0,7% τον περασμένο μήνα.

Ο Dow υποχώρησε 0,61% σε εβδομαδιαία βάση, για τρίτη αρνητική εβδομάδα στη σειρά. Ο Nasdaq έχασε 0,18% και ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 0,85% για την εβδομάδα.

Την επόμενη εβδομάδα, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων. Η Home Depot, η Walmart και η Etsy έχουν προγραμματιστεί να αναφέρουν τα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα.

Το πετρέλαιο

Το πετρέλαιο υποχώρησε δεχόμενο πιέσεις από τις ανησυχίες ότι οι μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη ζήτηση και τιςενδείξεις άφθονου αργού και προσφοράς καυσίμων.

Την Πέμπτη, δύο αξιωματούχοι της Fed προειδοποίησαν ότι οι πρόσθετες αυξήσεις στο κόστος δανεισμού είναι απαραίτητες για τον περιορισμό του πληθωρισμού γεγονός που οδήγησε σε άνοδο το δολάριο ΗΠΑ, καθιστώντας το πετρέλαιο πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Περί τις 22:30 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 2,43% στα 83,05 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) κατέγραφε απώλειες 2,68% στα 76,40 δολάρια.

Και οι δύο δείκτες καταγράψουν εβδομαδιαία πτώση άνω του 4%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης