Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το άνοιγμα της RWE στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω ΑΠΕ και αποθήκευσης - Προορίζονται 15 δισ. λίρες

Το άνοιγμα της RWE στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω ΑΠΕ και αποθήκευσης - Προορίζονται 15 δισ. λίρες
Η RWE είναι κορυφαίος παγκόσμιος παίκτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αναμένει να επενδύσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια ευρώ ακαθάριστα έως το 2030

Η RWE έχει επεκτείνει σημαντικά τις δραστηριότητές της στον τομέα της ηλιακής ενέργειας και της μπαταρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαγοράζοντας την JBM Solar, μια μεγάλη ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης μπαταριών, όπως αναμεταδίδει το PV-Europe.

Με την εξαγορά της JBM Solar, η RWE αναλαμβάνει έναν ώριμο αγωγό συνολικής ισχύος περίπου 6,1 GW, χωρισμένος σε έργα αποθήκευσης 3,8 GW ηλιακής ενέργειας και 2,3 GW μπαταριών. Τα περισσότερα από τα έργα βρίσκονται στις κεντρικές και νότιες περιοχές της Αγγλίας και ένα μεγάλο ποσοστό έχει ήδη συνδέσεις στο δίκτυο και έχει εξασφαλίσει γη.

Το χρονοδιάγραμμα του 2024

Ορισμένα έργα είναι έτοιμα για τελική επενδυτική απόφαση και έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγκρίσεις σχεδιασμού από τις αρμόδιες αρχές. Αυτό σημαίνει ότι τα πρώτα έργα αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας και μπαταριών θα μπορούσαν να τεθούν σε λειτουργία ήδη από τα τέλη του 2024. Αναμένεται ότι κατά μέσο όρο θα τεθούν σε λειτουργία περίπου 450 MW ετησίως.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του τμήματος της RWE, Katja Wünschel αναφέρθηκε στους στόχος της εταιρείας, αναγνωρίζοντας τις τεράστιες ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη που προσφέρει το Ηνωμένο Βασίλειο. «Καλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους μας από την JBM Solar και προωθούμε από κοινού την πράσινη επέκταση της RWE στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Φ/Β 70 GW στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το 2035 – 6,5 GW  Αποθήκευση μπαταρίας το 2026

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να δει σημαντική ανάπτυξη στην ηλιακή ενέργεια και τις μπαταρίες, με την κυβέρνηση να στοχεύει σε πενταπλάσια αύξηση της ηλιακής δυναμικότητας τα επόμενα 13 χρόνια – από 14 GW σήμερα σε 70 GW το 2035. Η κυβέρνηση έχει επίσης φιλόδοξους στόχους για την επέκταση αποθήκευσης μπαταρίας: η χωρητικότητά του αναμένεται να υπερτετραπλασιαστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια – από 1,5 GW σήμερα σε 6,5 GW το 2026.

Η RWE είναι κορυφαίος παγκόσμιος παίκτης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αναμένει να επενδύσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια ευρώ ακαθάριστα έως το 2030 για να αναπτύξει την πράσινη βασική της δραστηριότητα διεθνώς, με περίπου 15 δισεκατομμύρια λίρες να προορίζονται για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος,
η RWE έχει ήδη ισχυρό αποτύπωμα στην αιολική ενέργεια του Ηνωμένου Βασιλείου, με συνδυασμένη ισχύ άνω των 2,6 GW (RWE pro-rata) που αποτελείται από 10 υπεράκτια και 33 χερσαία αιολικά πάρκα σε λειτουργία. Με περαιτέρω υπεράκτια αιολικά έργα υπό κατασκευή ή ανάπτυξη και σχέδια για τη δημιουργία πλωτών αιολικών πάρκων εμπορικής κλίμακας, συμπεριλαμβανομένης της Κελτικής Θάλασσας, η RWE διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους υπεράκτιους αιολικούς αγωγούς στο Ηνωμένο Βασίλειο

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης