Ενέργεια

Fitch: Η απόκλιση των στόχων δεν θα επηρεάσει τους πράσινους ομολογιούχους της ΔΕΗ

Fitch: Η απόκλιση των στόχων δεν θα επηρεάσει τους πράσινους ομολογιούχους της ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει επιβεβαιώσει και πάλι την προτεραιότητά της να ενισχύσει τις επενδύσεις στις ΑΠΕ στην Ελλάδα, που θα την βοηθήσει να κινηθεί στο στόχο της απανθρακοποίησης
Σχετικά Άρθρα

Σχολιάζοντας η Fitch τα αποτελέσματα της ΔΕΗ όσον αφορά τους στόχους για το πράσινο ομόλογο αναφέρει τα εξής:

Δεν θα οδηγήσει σε ουσιαστικές αλλαγές στην βάση των ομολογιούχων και στις τιμές του ομολόγου στην δευτερογενή αγορά, αν και το ποσοστό των Funds που χρησιμοποιούν κριτήρια ESG και κατέχουν τα ομόλογα, ανέρχεται στο 60%.

Και αυτό γιατί η Fitch αναμένει ότι τα βασικά Funds θα προεξοφλήσουν τις αποφάσεις τους και τις εκτιμήσεις τους για την μη επίτευξη του στόχου, με βάση το ό,τι η απόκλιση από τον στόχο δεν οφείλεται στην λειτουργική απόδοση της ΔΕΗ, είτε σε αλλαγή της στρατηγικής της, είτε σε αδυναμία να «συγκεντρωθεί» στους στόχους του Sustainability.

H ΔΕΗ έχει επιβεβαιώσει και πάλι την προτεραιότητά της να ενισχύσει τις επενδύσεις στις ΑΠΕ στην Ελλάδα, που θα την βοηθήσει να κινηθεί στο στόχο της απανθρακοποίησης.

Όπως είναι γνωστό, η ομολογιακή έκδοση ύψους 500 εκατ. SLB που έγινε το 2021 και έχει διάρκεια μέχρι το 2028 έχει στόχο για το 2023 να μειωθούν οι εκπομπές CO2 κατά 57%.

Αναμένεται ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα και για το 2023 σε σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε το 2022. Μια αντίστοιχη περίπτωση είναι η και η Polsky Koncern Naftowy ORLEN S.A


Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την έκθεση της Fitch
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης