Περιβάλλον

POLITICO:Υψηλό το κόστος της μη εφαρμογής ESG

POLITICO:Υψηλό το κόστος της μη εφαρμογής ESG
Οι προσπάθειες αποφυγής επενδύσεων ESG κοστίζουν πολλά χρήματα στους φορολογούμενους

Οι πολέμιοι του ESG υποστηρίζουν ότι η προσοχή σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και ζητήματα διακυβέρνησης ανατρέπει τον καπιταλισμό.
Ωστόσο, πληθαίνουν τα στοιχεία ότι οι προσπάθειες αποφυγής επενδύσεων ESG κοστίζουν πολλά χρήματα στους φορολογούμενους και στους συνταξιούχους του δημοσίου, αναφέρει ο Avery Ellfeldt για το E&E News του POLITICO.

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες του Κάνσας προτείνουν ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει σε οποιαδήποτε κρατική οντότητα να παρέχει προνομιακή μεταχείριση - ή να κάνει διακρίσεις - σε εταιρείες χρηματοδότησης με βάση παράγοντες ESG. Αλλά το σύστημα συνταξιοδότησης δημοσίων υπαλλήλων του Κάνσας προβλέπει ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ζημίες άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων λόγω της πρόωρης πώλησης περιουσιακών στοιχείων και θα μπορούσε να μειώσει τις αποδόσεις κατά 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια δεκαετία.
Συνολικά, σύμφωνα με την KPERS, η απαιτούμενη εκποίηση του λογαριασμού σε συνδυασμό με μειωμένες μελλοντικές αποδόσεις «θα μπορούσε να αναιρέσει 10 χρόνια προόδου χρηματοδότησης από το κράτος».

Ένα παρόμοιο νομοσχέδιο στην Ιντιάνα θα μπορούσε να οδηγήσει το δημόσιο συνταξιοδοτικό του ταμείο των 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε απώλειες την επόμενη δεκαετία, προέβλεψε το γραφείο δημοσιονομικών και διαχείρισης της πολιτείας τον Φεβρουάριο. Στη συνέχεια, οι νομοθέτες τροποποίησαν το νομοσχέδιο για να μειώσουν το εύρος και το πιθανό κόστος του, στα 5,5 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο φαίνεται να ήταν ικανοποιητικό .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης