Διεθνή

ΙΕΑ: Η ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί το 2017 - Χώρες εκτός ΟΠΕΚ αυξάνουν την παραγωγή

ΙΕΑ: Η ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί το 2017 - Χώρες εκτός ΟΠΕΚ αυξάνουν την παραγωγή
Αυξάνονται τα προβλήματα για τους παραγωγούς, οι οποίοι προσπαθούν να αυξήσουν τις τιμές, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.
Πτωτικά αναμένεται να κινηθεί το 2017 η ζήτηση για πετρέλαιο, κάτι που θα αυξήσει περαιτέρω τα προβλήματα των παραγωγών, που προσπαθούν να αυξήσουν τις τιμές.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), η ζήτηση για πετρέλαιο αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2017.
«Πρόωροι δείκτες για τη ζήτηση του α΄ τρίμηνου του 2017 το υποστηρίζουν αυτό, ενώ επιβράδυνση παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο στην Ιαπωνία, τη Γερμανία, την Κορέα και την Ινδία» αναφέρεται στην έκθεση.
Όσον αφορά στην παραγωγή, ο ΙΕΑ επισημαίνει, ότι τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ μειώσαν τον Φεβρουάριο την παραγωγή τους για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Ωστόσο, οι χώρες εκτός του ΟΠΕΚ, μερικές εκ των οποίων έχουν επίσης υπογράψει τη συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής, θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη συμφωνία, όπως αναφέρεται στην έκθεση.
«Το 2017 η παραγωγή των χωρών εκτός του ΟΠΕΚ αναμένεται να αυξηθεί κατά 0,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε 58,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα» επισημαίνει ο ΙΕΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης