Περιβάλλον

ΕΥΔΑΠ: Κάνει πράξη το φετινό μήνυμα του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

ΕΥΔΑΠ: Κάνει πράξη το φετινό μήνυμα του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού
Η ΕΥΔΑΠ συμμετέχει στο μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Νερού του ΟΗΕ «Επιταχύνοντας την Αλλαγή» και σε συνεργασία με την we4all μετατρέπει τους άλλοτε χάρτινους λογαριασμούς σε ψηφιακούς, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το οικολογικό αποτύπωμα στον πλανήτη

Εφαρμόζοντας πιστά την ESG στρατηγική της, η ΕΥΔΑΠ υλοποιεί το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα κατασκευής έργων αποχετευτικού δικτύου και Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων των τελευταίων δεκαετιών, αναπτύσσει και ενσωματώνει τεχνολογικές καινοτομίες και βέβαια διασφαλίζει την κορυφαία ποιότητα του νερού που παρέχει στους καταναλωτές της.

Η ΕΥΔΑΠ συμμετέχει στο μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Νερού του ΟΗΕ «Επιταχύνοντας την Αλλαγή» με βάση τους στρατηγικούς άξονες Ασφάλεια, Αποδοτικότητα και Ανάπτυξη. Κινείται στην κατεύθυνση του νερού μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος μέχρι το 2030, προωθεί την ανακύκλωση του πολύτιμου αυτού πόρου, επενδύει στις ΑΠΕ και εκσυγχρονίζει τη λειτουργία προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Ηλεκτρονικό κατάστημα - eΕΥΔΑΠ 

Μέσω του άρτιου ψηφιακού κέντρου εξυπηρέτησης, οι πελάτες της Εταιρείας μπορούν να εξυπηρετήσουν με ταχύτητα το σύνολο των αιτημάτων τους χωρίς φυσική παρουσία, εντελώς δωρεάν, με πλήρη ασφάλεια, μέσα από την ιστοσελίδα www.eydap.gr. Η κορυφαία δυνατότητα που προσφέρεται μέσω του eΕΥΔΑΠ είναι ο ηλεκτρονικός λογαριασμός (e-bill), που καταργεί τον έντυπο, μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου πλανήτη.

Η ΕΥΔΑΠ σε συνεργασία με την we4all μετατρέπει τους άλλοτε χάρτινους λογαριασμούς σε ψηφιακούς, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το οικολογικό αποτύπωμα στον πλανήτη και σώζοντας χιλιάδες δέντρα που κόβονται κάθε μήνα για την παραγωγή χαρτιού. Συγκεκριμένα, για κάθε 5 έγχαρτους λογαριασμούς που μετατρέπονται σε ηλεκτρονικούς φυτεύεται και συντηρείται ένα δέντρο.

Επίσης, μέσα από το eΕΥΔΑΠ, οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση και πλήρη έλεγχο στη διαχείριση των παροχών των ακίνητών τους, προχωρούν σε πληρωμή των λογαριασμών τους ή διακανονισμού των οφειλών τους και εξόφληση των δόσεων. Επίσης, ενημερώνουν τα στοιχεία τους σε περίπτωση μεταβολής και υποβάλλουν αίτημα για την υπαγωγή τους στα ειδικά τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ ή στο Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο, παρακολουθώντας την πορεία τους ηλεκτρονικά.

67_51.jpg
Αρχείο ΕΥΔΑΠ - Αδριάνειο Υδραγωγείο

Περιβάλλον

Η ΕΥΔΑΠ, σε συνεργασία με τη we4all, πραγματοποίησε δύο δενδροφυτεύσεις (στον Ασπρόπυργο και στον Δήμο Παιανίας), με τη συμμετοχή εργαζομένων της Εταιρείας στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικού εθελοντικού και της καμπάνιας «Μαζί θα κάνουμε το χαρτί οξυγόνο».

Επιπλέον, το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα εθελοντών της ΕΥΔΑΠ διοργάνωσε δράση στην παραλία Μαρίκες στη Ραφήνα με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων της σχετικά με την παράκτια ρύπανση, αλλά και για τον καθαρισμό της παραλίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων προώθησης της κυκλικής οικονομίας, η Εταιρεία έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί την πιλοτική εφαρμογή επαναχρησιμοποίησης του νερού με την τεχνολογία sewer mining που λειτουργεί η ΕΥΔΑΠ σε συνεργασία με το ΕΜΠ, τον Δήμο Αθηναίων και άλλους εταίρους.

Επίσης, η Εταιρεία στο πλαίσιο του προγράμματος Cultural Hidrant, στοχεύει στη λειτουργία του πρώτου δικτύου μη πόσιμου νερού στην Ελλάδα, για την εξυπηρέτηση αρδευτικών αναγκών της περιοχής του Δήμου Χαλανδρίου από την αξιοποίηση του υδάτινου πόρου του Αδριανείου Υδραγωγείου.

Πολλαπλώς σημαντική είναι η στρατηγική της ΕΥΔΑΠ για νερό μηδενικού άνθρακα με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση και προαστιακή χρήση, αλλά και η βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων με παράλληλη ανάπτυξη της μείωσης των διαρροών.

Με το ίδιο πνεύμα η ΕΥΔΑΠ έγινε μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Water Reuse Europe τον Νοέμβριο του 2022 με σκοπό να επικοινωνήσει τη γνώση και την εμπειρία της στην επαναχρησιμοποίηση των υγρών αποβλήτων, με στόχο τη σημαντική εξοικονόμηση επιφανειακών και υπόγειων υδάτινων αποθεμάτων και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.

12_234.jpg
Aρχείο ΕΥΔΑΠ - Δεντροφύτευση


Καθαρό νερό

Δεδομένου ότι η πρόσβαση σε καθαρό νερό αναγνωρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ένας από τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, κύρια δραστηριότητα της ΕΥΔΑΠ είναι η διασφάλιση, σε όλη την έκταση του υδροδοτικού συστήματος, επαρκούς ποσότητας πόσιμου νερού και η ικανότητα διανομής αυτού μέσω του δικτύου ύδρευσης στους πελάτες της. Ταυτόχρονα, προτεραιότητά της αποτελεί η προστασία αυτού του φυσικού πόρου και η επίτευξη ποιότητας πόσιμου νερού από τις υψηλότερες της Ευρώπης. Ο στόχος της αυτός υπηρετείται πλήρως με τη στοχευμένη μετάβαση στις νέες τεχνολογίες και συνεχείς επενδύσεις σε έργα υποδομής, τεχνολογία και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρείας.

Χορήγηση υποτροφιών σε υποψήφιους διδάκτορες

Η στήριξη των υποψηφίων διδακτόρων με χορήγηση υποτροφιών στα ελληνικά Πανεπιστήμια, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), αποσκοπεί στη συγκράτηση της διαρροής νοητικού κεφαλαίου προς άλλες χώρες και στην ενθάρρυνση νέων για έρευνα στη χώρα μας. Το πρόγραμμα αφορά δύο υποτροφίες τετραετούς διάρκειας, χρηματοδοτούμενων εξ ολοκλήρου από την ΕΥΔΑΠ, για υποψήφιους / υποψήφιες που εκπονούν τη διδακτορική τους διατριβή σε ελληνικά ΑΕΙ, στο αντικείμενο της παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης και σε όλο το φάσμα της διαχείρισης του νερού και της επεξεργασίας λυμάτων.

Πρωτοβουλίες για τους μη βλέποντες

Η ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να ενισχύσει την ισότιμη πρόσβαση στην πληροφόρηση σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης και μη βλέποντες, διαμόρφωσε φέτος πρώτη φορά, σε μορφή ακουστικού αρχείου - ομιλούντος εντύπου μια σύντομη περίληψη του Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης του 2021. Τα ακουστικά αυτά αρχεία είναι αναρτημένα στην επίσημη εταιρική ιστοσελίδα www.eydap.gr.

Με τον ίδιο στόχο έχει βάλει σε εφαρμογή από το 2017 ειδικά σχεδιασμένες υπηρεσίες καθολικής προσβασιμότητας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αποστολή ειδικών αναγνώσιμων λογαριασμών (σε μορφή Braille, μεγάλες γραμματοσειρές). Επιπλέον, αποστέλλει ενημερώσεις μέσω SMS και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.






www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης