Ενέργεια

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος χορήγησε πάνω από 450 εκατ. δολάρια για έργα πράσινης ενέργειας

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος χορήγησε πάνω από 450 εκατ. δολάρια για έργα πράσινης ενέργειας
Ο Λευκός Οίκος ανακοινώνει πρωτοβουλίες καθαρής ενέργειας για τον άνθρακα
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη 4/4, ότι διοχέτευσε 450 εκατομμύρια δολάρια για έργα μετάβασης από τον άνθρακα σε καθαρή ενέργεια σε νυν και πρώην περιοχές εξόρυξης.
Το Τμήμα Ενέργειας θα παράσχει επίσης 16 εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα και στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια για την ολοκλήρωση μελετών σχεδιασμού για ένα εγχώριο διυλιστήριο που θα εξάγει σπάνιες γαίες και άλλα κρίσιμα ορυκτά από τέφρα άνθρακα, όξινη αποστράγγιση ορυχείων και άλλα απόβλητα ορυχείων, το White. είπε ο Χάουζ.

«Αυτό το έργο θα συμβάλει στην ενίσχυση των αμερικανικών αλυσίδων εφοδιασμού, θα αναζωογονήσει τις ενεργειακές κοινότητες και θα μειώσει την εξάρτηση από ανταγωνιστές όπως η Κίνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Η κυβερνητική δράση περιλαμβάνει επίσης την ανάθεση 11 ομοσπονδιακών υπηρεσιών να εργαστούν παράλληλα για την εισαγωγή νέων πόρων σε ενεργειακές κοινότητες όπως πρώην πόλεις εξόρυξης άνθρακα, ανέφερε.

Το Υπουργείο Οικονομικών και η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων θα εκδώσουν οδηγίες την Τρίτη 4/4 που θα επιτρέψουν στους προγραμματιστές έργων και εγκαταστάσεων καθαρής ενέργειας να αξιοποιήσουν δισεκατομμύρια δολάρια, εκτός από τις υπάρχουσες φορολογικές πιστώσεις, ανέφερε.
Η χρηματοδότηση αυτής της πρωτοβουλίας προέρχεται από τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού και τον νόμο για τις υποδομές, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης