Περιβάλλον

«Σύννεφα» πάνω από το project του Ελληνικού

«Σύννεφα» πάνω από το project του Ελληνικού
Καθυστερήσεις συμβάσεων, διαμαρτυρίες ιδιοκτητών για διαμερίσματα του πύργου, στον αέρα γραφεία τραπεζών 80.000 τ.μ - Τι αναφέρει το ρεπορτάζ της Κ της Κυριακής, που δημιούργησε αναταραχή

Οι ανατιμήσεις των υλικών, η απότομη αύξηση του κόστους δανεισμού και οι «παιδικές ασθένειες» της ίδιας της Lamda, στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να ενισχύσει τις δομές της και το προσωπικό που απασχολεί, αποτελούν μέρος των προκλήσεων που έχει κληθεί να διαχειριστεί η διοίκηση.

Τα πρώτα «σύννεφα» έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους πάνω από την επένδυση της Lamda Development, για την ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Οι ανατιμήσεις των υλικών, η απότομη αύξηση του κόστους δανεισμού και οι «παιδικές ασθένειες» της ίδιας της Lamda, στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να ενισχύσει τις δομές της και το προσωπικό που απασχολεί, αποτελούν μέρος των προκλήσεων που έχει κληθεί να διαχειριστεί η διοίκηση τους τελευταίους μήνες. Στόχος είναι να μην περιοριστεί η κερδοφορία του έργου και ασφαλώς να μην εκτροχιαστεί το χρονοδιάγραμμα.

«Το πενταετές πλάνο που ανακοινώσαμε το καλοκαίρι του 2021, αναφορικά με την ολοκλήρωση των έργων της πρώτης φάσης της επένδυσης στο Ελληνικό, παραμένει ως έχει. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε προς χρήση τα εν λόγω έργα έως τις αρχές του 2026. Αναφέρομαι στο παραλιακό μέτωπο, που περιλαμβάνει τον πύργο κατοικιών Riviera Galleria, ένα ακόμα κτίριο διαμερισμάτων και το εμπορικό κέντρο Riviera Galleria, τα έργα υποδομής, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα σημαντικό ποσοστό του πάρκου αναψυχής και το εμπορικό κέντρο Vouliagmenis Mall Complex. Επίσης, θα έχει διαμορφωθεί και το σύνολο της παραλίας, στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά», αναφέρει στην «Κ» ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development. Σύμφωνα με τον ίδιο, πράγματι ο στόχος που έχει τεθεί είναι πολύ φιλόδοξος τόσο χρονικά, όσο και τεχνικά. Επίσης, γεννά σημαντικές προκλήσεις και για την ίδια την εταιρεία, αλλά και για τους κατασκευαστές, δεδομένου του συνολικού όγκου των κατασκευαστικών έργων που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο.

Διαβάστε πρισσότερα εδώ:

https://www.kathimerini.gr/economy/562350865/synnefa-pano-apo-to-project-toy-ellinikoy/

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης