Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,03% για τον Nasdaq, άνοδος 0,1% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,03% για τον Nasdaq, άνοδος 0,1% για τον S&P

101 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι φόβοι για ύφεση ενισχύθηκαν και οι επενδυτές προσβλέπουν στα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα.


Ο Dow Jones κέρδισε 101 μονάδες ή 0,30% στις 33.586 μονάδες.
Ο S&P 500 ενιχύθηκε 0,10% στις 4.109 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,65% στις 658,37 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,03% στις 12.084 μονάδες.

Oι μετοχές της Apple υποχώρησαν 1,9% και Alphabet της Google 1,9%.
Η Tesla υποχώρησε 0,9% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα μειώσει ξανά τις τιμές σε ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές των κατασκευαστών τσιπ αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση της Samsung ότι θα μειώσει την παραγωγή για να στηρίξει τις τιμές.

Οι επενδυτές περιμένουν μια εβδομάδα οικονομικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή και τον δείκτη τιμών παραγωγού για τον Μάρτιο – που αναμένεται να κυκλοφορήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη, αντίστοιχα – τα οποία θα είναι καθοριστικά για τον προσδιορισμό του εάν ή πότε η Fed θα σταματήσει ή θα θέσει τέλος στην εκστρατεία για τον πληθωρισμό.

Οι επενδυτές έρχονται από ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο διακοπών και ανταποκρίνονται στην έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Μαρτίου που κυκλοφόρησε τη Μεγάλη Παρασκευή όταν έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η έκθεση έδειξε ανθεκτική οικονομία και συγκρατημένο πληθωρισμό, μετά από ορισμένες ενδείξεις αποδυνάμωσης στην αγορά εργασίας στις αρχές της εβδομάδας.

Οι μισθοδοσίες των μη γεωργικών εκμεταλλεύσεων αυξήθηκαν κατά 236.000 τον μήνα, περίπου σύμφωνα με την εκτίμηση του Dow Jones για 238.000, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 3,5%, έναντι προσδοκιών ότι θα διατηρηθεί από τον προηγούμενο μήνα στο 3,6%.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης την πρώτη παρτίδα εταιρειών που θα ανακοινώσουν οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Τρεις από τις μεγαλύτερες τράπεζες JPMorgan Chase, η Wells Fargo και η Citigroup, και η μεγαλύτερη εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης, η UnitedHealth Group, έχουν προγραμματιστεί να ανακοινώσουν την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης