Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,4% για τον Nasdaq, άνοδος 0,8% για τον S&P energy sector

Wall Street: Πτώση 0,4% για τον Nasdaq, άνοδος 0,8% για τον S&P energy sector

 98 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να διώξουν τις ανησυχίες για την ύφεση εν όψει της δημοσιοποίησης των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό αργότερα αυτή την εβδομάδα.


Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 98 μονάδων, ή 0,29% στις 33.685 μονάδες.

Ο S&P 500 αμετάβλητος στις 4.109 μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,89% στις 664,24 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,43% στις 12.031 μονάδες.

Οι κυκλικές μετοχές σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις, ακόμη και όταν οι μεγάλοι της τεχνολογίας υστερούσαν. Οι ενεργειακές ήταν μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων στον S&P 500, με τον κλάδο να σημειώνει άνοδο. Από την άλλη πλευρά, οι μετοχές τεχνολογίας υστερούν έναντι του ευρύτερου δείκτη, με τον κλάδο της πληροφορικής να υποχωρεί περισσότερο από 0,5%.

γουολ_1.png


Εν τω μεταξύ, η CarMax σημείωσε άλμα 10% αφού ο λιανοπωλητής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων παρουσίασε ισχυρότερο τριμηνιαίο κέρδος από το αναμενόμενο. Μοντέρνα

Οι μετοχές της Moderna υποχώρησαν περισσότερο από 2% αφού η εταιρεία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε ότι καθυστερεί το εμβόλιο της γρίπης.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται πριν από τα στοιχεία του Μαρτίου του δείκτη τιμών καταναλωτή, που αναμένεται την Τετάρτη, και του δείκτη τιμών παραγωγού, την Πέμπτη. Και τα δύο θα μπορούσαν να δώσουν περαιτέρω ενδείξεις στο πώς θα μπορούσε να προχωρήσει η Federal Reserve στην εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων.

«Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αυτή την εβδομάδα είναι σημαντικά καθώς θα είναι ένα από τα τελευταία σύνολα δεδομένων που θα ενημερώσουν τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της 3ης Μαΐου. Και, καθώς η Federal Reserve αξιολογεί τη μάχη κατά του πληθωρισμού και τον κατάλληλο ρυθμό της νομισματικής πολιτικής, οι συνθήκες της αγοράς έχουν ήδη αρχίσει να κλίνουν προς μια πρόσθετη αύξηση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση», δήλωσε ο William Northey της U.S. Bank Wealth Management.

Επιπλέον, η Wall Street οδεύει προς μια άλλη σεζόν ανακοινώσεων αποτελεσμάτων, με αρκετές μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ να προγραμματίζουν να δημοσιεύσουν στοιχεία για πρώτη φορά μετά τη σειρά τραπεζικών κρίσεων τον Μάρτιο. Η JPMorgan Chase, η Wells Fargo και η Citigroup πρόκειται να ανακοινώσουν αποτελέσματα την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης