Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον Nasdaq και 0,4% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον Nasdaq και 0,4% για τον  S&P
37μονάδες έχασε ο Dow
Πτώση στη Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν την δημοσίευση χειρότεων από το αναμενόμενο στοιχείων.


Ο Dow Jones έχασε 37 μονάδες, ή 0,11% στις 33.674 μονάδες .

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,41% στις 4.092 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,09% στις 664,90 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,85% στις 11.929 μονάδες.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Μαρτίου ήταν χαμηλότερος από το αναμενόμενο, παρουσιάζοντας άνοδο 0,1% τον Μάρτιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση του ΔΤΚ κατά 0,2% σε μηνιαία βάση.

«Είναι ενθαρρυντικό γιατί δείχνει την κατεύθυνση που θέλει η Fed να πάει, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αρκετό για να σταματήσει η Fed να αυξάνει τα επιτόκια», δήλωσε ο Sam Stovall της CFRA. «Η πεποίθησή μας είναι ότι θα τα αυξήσουν κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Μαΐου, αλλά σίγουρα έχει βάλει στο τραπέζι το ενδεχόμενο η Fed να μην αυξάνει πλέον τα επιτόκια μετά από εκείνη τη συνεδρίαση του Μαΐου».

Βεβαίως, οι επενδυτές δίσταζαν για τον πληθωρισμό καθώς εξακολουθούσαν να υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες σε αυτό το μέτωπο.

Πρακτικά από τη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Μάρτιο έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι φοβούνταν ότι η οικονομία θα μπορούσε να περάσει σε ήπια ύφεση αργότερα φέτος, στον απόηχο της τραπεζικής κρίσης των ΗΠΑ.

«Δεδομένης της εκτίμησής τους για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις των πρόσφατων εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα, η πρόβλεψη τη στιγμή της συνεδρίασης του Μαρτίου περιελάμβανε μια ήπια ύφεση που ξεκίνησε αργότερα φέτος, με ανάκαμψη τα επόμενα δύο χρόνια», αναφέρεται στην περίληψη της συνεδρίασης. την Τετάρτη.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, η υγεία της οικονομίας και των καταναλωτών των ΗΠΑ θα τεθεί σε δοκιμασία καθώς η σεζόν αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου ξεκινάει. Τα τραπεζικά μεγαθήρια JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καθώς και ο γίγαντας της υγειονομικής περίθαλψης UnitedHealth.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 2% την Τετάρτη, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τροφοδότησαν τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πλησιάζει στον τερματισμό του κύκλου των αυξήσεων των επιτοκίων και αμβλύνει τον αντίκτυπο μιας μικρής αύξησης των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Το Brent σημείωσε άνοδο 1,9% στα 87,29 δολ. το βαρέλι στις 22:10 ώρα Ελλάδας ενώ το U.S. West Texas Intermediate σημείωνε άνοδο 2,1%, στα 83,27 $. Οι τιμές είχαν αυξηθεί περίπου 2% την Τρίτη.

www.worldenegynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης