Ενέργεια

OPEC: Αμετάβλητη η ζήτηση πετρελαίου για το σύνολο του 2023

OPEC: Αμετάβλητη η ζήτηση πετρελαίου για το σύνολο του 2023
Η ζήτηση για πετρέλαιο εντός του τρέχοντος έτους θα διαμορφωθεί στα 2,32 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα
Σχετικά Άρθρα

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών διατήρησε σήμερα (13/4) αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του για την πορεία της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου εντός του 2023, ωστόσο προειδοποίησε για κινδύνους σχετικά με τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού».

Σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού, η ζήτηση για πετρέλαιο εντός του τρέχοντος έτους θα διαμορφωθεί στα 2,32 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, ενισχυμένη κατά 2,3% σε σχέση με το 2022. Πρόκειται για το ίδιο ποσοστό που είχε προβλέψει ο OPEC στη μηνιαία έκθεση του Μαρτίου.

Ο Οργανισμός αναφέρει πως η ζήτηση από τις ΗΠΑ μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από μια εξασθένιση της οικονομίας λόγω των υψηλότερων επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας (Fed). Παράλληλα, υποστηρίζει πως η επαναλειτουργία της οικονομίας της Κίνας μετά από την άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό δεν έχει σταματήσει ακόμα την πτώση στις παραδόσεις του αργού πετρελαίου.

Για την παραγωγή πετρελαίου τον Μάρτιο, ο OPEC ανέφερε πως μειώθηκε κατά 86.000 βαρέλια ανά ημέρα, στα 28,8 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης