Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,9% για τον Nasdaq και 1,3% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 1,9% για τον Nasdaq και 1,3% για τον S&P

383 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη, με τους Big Tech να προηγούνται, καθώς οι traders επιδοκίμασαν μια άλλη έκθεση που δείχνει πάγωμα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.


Ο Dow Jones προσέθεσε 383 μονάδες, ή 11,%, στις 34.029 μονάδες στο υψηλότερο κλείσιμό του από τον Φεβρουάριο.

Ο S&P 500 κέρδισε 1,3% στις 4.146, μονάδες που θα ήταν το υψηλότερο κλείσιμό του από τις 7 Φεβρουαρίου.

Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 0,61% στις 669,04 μονάδες.

Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,9%, στις 12.166 μονάδες για την καλύτερη άνοδό του αυτόν τον μήνα.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού Μαρτίου, μειώθηκε κατά 0,5% σε μηνιαία βάση έναντι των προσδοκιών για σταθερές τιμές. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, οι βασικές τιμές χονδρικής μειώθηκαν κατά 0,1%, πολύ καλύτερα από την αύξηση 0,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Τα στοιχεία του ΔΤΚ επιβεβαίωσαν την τάση χαλάρωσης του πληθωρισμού από την έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Τετάρτης του Μαρτίου, η οποία σημείωσε άνοδο μόλις 0,1% σε μήνα σε μήνα. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση, τη μικρότερη αύξηση εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Οι μετοχές της τεχνολογίας,, σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις την Τετάρτη. Τόσο οι τομείς των υπηρεσιών επικοινωνίας όσο και της τεχνολογίας πληροφοριών ήταν μεταξύ των αξιοσημείωτων κερδισμένων στον S&P 500. Οι μετοχές τεχνολογίας με μεγάλη κεφαλαιοποίηση ανέβηκαν, με τις Amazon

άνω του 3%, της μητρικής Google Alphabet και της Meta αυξήθηκαν η καθεμία άνω του 2%.

Το πετρελαίο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη, μετά την κλιμάκωση σε υψηλά επίπεδα πολλών μηνών την προηγούμενη συνεδρίαση, επιβαρυνόμενες από τους φόβους για επικείμενη ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις προειδοποιήσεις από τον ΟΠΕΚ για χτυπήματα στη ζήτηση πετρελαίου το καλοκαίρι.

Το Brent υποχώρησε 1,2%, στα 86,20 δολάρια το βαρέλι κατά τη 22:41 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Το αμερικανικό West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούσε 1,2%, στα 82,26 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenegynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης