Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον Nasdaq και 0,2% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον Nasdaq και 0,2% για τον S&P
143,22 μονάδες έχασε ο Dow
Απώλειες στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν μια αδύναμη έκθεση λιανικών πωλήσεων που μείωσε τον ενθουσιασμό για μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη έναρξη των εταιρικών κερδών.


O Dow υποχώρησε 143,22 μονάδες ή περίπου 0,42%, στις 33.886,47.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,21% στις 4.137,64 μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,19% στις 670,32 μονάδες.

O Nasdaq υποχώρησε 0,35% στις 12.123,47.

Ο Dow, ωστόσο, σημείωσε τέταρτη συνεχόμενη θετική εβδομάδα, σημειώνοντας άνοδο 1,2%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq, εν τω μεταξύ, κατέγραψαν την τέταρτη θετική εβδομάδα τους σε πέντε. Ο δείκτης ευρείας αγοράς σημείωσε άνοδο 0,79% για την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,29%.

Οι προκαταβολικές πωλήσεις λιανικής τον Μάρτιο έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν δύο φορές περισσότερο από το αναμενόμενο. Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1% τον περασμένο μήνα, περισσότερο από την πτώση 0,5% που περίμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones, εν μέρει επειδή οι καταναλωτές πλήρωσαν λιγότερα για καύσιμα.

«Οι λιανικές πωλήσεις ήταν πιο αδύναμες από ό,τι αναμενόταν, αλλά πολλές από τις παραλείψεις αφορούσαν τις χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου, οι οποίες είναι ελαφρώς θετικές για τις δαπάνες», έγραψε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων στην Independent Advisor Alliance.

«Ο πληθωρισμός μειώνεται καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου μειώνονται, αλλά αυτό μπορεί να αντιστραφεί σε μια στιγμή, γεγονός που θα ανέβαζε τους τίτλους. Αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι ότι ο πυρήνας (που δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και του φυσικού αερίου) ήταν πεισματικά υψηλός – και όπου πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι για υψηλότερα επιτόκια-για-μακρύτερο κρύβονται», πρόσθεσε ο Zaccarelli.

Τα απογοητευτικά δεδομένα λιανικών πωλήσεων αντιστάθμισαν τον ενθουσιασμό γύρω από τα ισχυρά εταιρικά κέρδη. JPMorgan Chase ανέφεραν έσοδα ρεκόρ που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, με τη μετοχή να αυξάνεται περισσότερο από 7%. Οι μετοχές της Wells Fargo σημείωσαν άνοδο έως και 2,1% μετά την ανακοίνωση της τράπεζας για αυξανόμενα κέρδη, πριν κλείσουν σχεδόν σταθερά. Αυτά ήταν τα πρώτα τραπεζικά κέρδη μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank τον περασμένο μήνα.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης