Ενέργεια

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

 Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,581 εκατομμύρια βαρέλια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 14 Απριλίου

 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με στοιχεία σε μια έκθεση που έδειξε ότι η κυβέρνηση Biden "τράβηξε" ξανά πετρέλαιο από τα αποθέματα της χώρας σε μια προσπάθεια να μειώσει τη στενή προσφορά στην αγορά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερβολικά υψηλές τιμές καυσίμων.

Ωστόσο, η ζήτηση για τελικά προϊόντα καυσίμου ήταν χαμηλότερη την περασμένη εβδομάδα, με απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης και μικρότερη από την αναμενόμενη άντληση αποθεμάτων αποστάγματος, έδειξε η Εβδομαδιαία Έκθεση Κατάστασης Πετρελαίου από το Energy Information Information (EIA).

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,581 εκατομμύρια βαρέλια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 14 Απριλίου, σύμφωνα με την EIA. Την προηγούμενη εβδομάδα έως τις 7 Απριλίου, τα αποθέματα αργού είχαν αυξηθεί κατά 0,597 εκατομμύρια βαρέλια.

Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η EIA θα ανακοινώσει μείωση του ισοζυγίου αργού κατά μόλις 1,088 εκατομμύρια βαρέλια.

Απελευθέρωση SPR

Η άντληση αργού πετρελαίου καταγράφηκε παρά την απελευθέρωση 1,58 εκατομμυρίων βαρελιών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα από το Strategic Petroleum Reserve ή SPR. Ήταν η τρίτη άντληση SPR για το έτος μετά την απόσυρση 1,6 εκατομμυρίων βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα έως τις 7 Απριλίου και 3,7 εκατομμυρίων βαρελιών την εβδομάδα έως τις 31 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση Biden έχει στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στο SPR από τα τέλη του 2021 για να αντισταθμίσει τις περιορισμένες προμήθειες αργού που είχαν αυξήσει το κόστος των καυσίμων για τους Αμερικανούς. Από την περασμένη εβδομάδα, το ισοζύγιο αργού πετρελαίου της SPR ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 1983.

Στο μέτωπο των αποθεμάτων βενζίνης, η EIA ανέφερε αύξηση 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών έναντι της προβλεπόμενης πτώσης κατά 1,267 εκατομμύρια βαρέλια και έναντι της προηγούμενης εβδομαδιαίας πτώσης κατά 0,331 εκατομμύρια βαρέλια. Η βενζίνη καυσίμων αυτοκινήτων είναι το Νο. 1 προϊόν καυσίμου των ΗΠΑ.

Με τα αποθέματα αποστάγματος, η EIA ανέφερε 0,356 εκατομμύρια βαρέλια λιγότερα, έναντι προσδοκιών για πτώση 0,927 εκατομμύρια βαρέλια και έναντι της κατανάλωσης της προηγούμενης εβδομάδας στα 0,606 εκατομμύρια βαρέλια. Τα αποστάγματα διυλίζονται σε πετρέλαιο θέρμανσης, ντίζελ για φορτηγά, λεωφορεία, τρένα και πλοία και καύσιμα για αεριωθούμενα.

www.worldenegrynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης