Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Άνοδος 0,03% για τον Nasdaq και οριακή πτώση για τον S&P

Wall: Άνοδος 0,03% για τον Nasdaq και οριακή πτώση για τον S&P
79 μονάδες κέρδισε ο Dow
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς η σεζόν αποτελεσμάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι επενδυτές ανέλυσαν την τελευταία παρτίδα εταιρικών κερδών από εταιρείες όπως το Netflix και η Morgan Stanley

Ο Dow Jones έχασε 79 μονάδες ή περίπου 0,23% στις 33.897 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε οριακή πτώση 0,01% στις 4.154 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,26% στις 663,02 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,03% στις 12.157 μονάδες.

Η έλλειψη προβλέψεων από τις μεγάλες εταιρείες άφησε τους επενδυτές σε αδιέξοδο με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να είναι έτοιμη να αυξήσει ξανά τα επιτόκια σε μερικές εβδομάδες και τους φόβους για ύφεση.

«Η αγορά ήταν πραγματικά πολύ γοητευτική σε αυτή τη σεζόν κερδών μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Sandi Bragar, Chief Client Officer της Aspiriant. «Ανησυχούμε για τη συρρίκνωση των εταιρικών κερδών και αυτό έχει αρχίσει να συμβαίνει σίγουρα σε εταιρείες που έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής, αλλά η αγορά δεν έχει αντιδράσει πραγματικά πολύ σε αυτό».

To Netflix υποχώρησe κατά 4% καθώς ο κολοσσός του streaming απογοήτευσε τους επενδυτές ωθώντας πίσω τα σχέδια για τον αυστηρό περιορισμό της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Το τελευταίο τρίμηνο το Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή και πρόσθεσε περισσότερους συνδρομητές από ό,τι αναμενόταν, αλλά υποχώρησε κάτω από τις προσδοκίες για έσοδα.

Αλλού, οι εκθέσεις από μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα ολοκληρώθηκαν με τη Morgan Stanley. Οι μετοχές πρόσθεσαν περίπου 1%, παρά τα ισχυρά αποτελέσματα καθώς τα περιθώρια για τις επιχειρήσεις επενδυτικής τραπεζικής, πλούτου και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ήταν ασθενέστερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τον αναλυτή της Wells Fargo, Mike Mayo.

Μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, οι συναλλαγές ήταν ασταθείς, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την αύξηση των κερδών. Η Wall Street αυτή τη σεζόν αναζητά σημάδια αποδυνάμωσης της ζήτησης και των συνθηκών που είναι πιθανό να περιορίσουν την κερδοφορία στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, δήλωσε ο Emmanuel Cau της Barclay σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σε χαμηλό δύο εβδομάδων την Τετάρτη παρά την απότομη πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε από τους φόβους ότι οι επικείμενες αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα μπορούσαν να περιορίσουν τη ζήτηση ενέργειας στον κορυφαίο καταναλωτή στον κόσμο.

Ένα ισχυρότερο δολάριο μπορεί να βλάψει την παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο καθιστώντας το πιο ακριβό σε άλλες χώρες και οι επενδυτές αποθαρρύνθηκαν επίσης από τα άνισα οικονομικά δεδομένα στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Περί τις 22:30 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 1,92%, στα 83,14 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) υποχωρούσε 2,09%, στα 79,17 δολάρια.

www.worldenegrynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης