Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον Nasdaq και 0,5% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον Nasdaq και 0,5% για τον S&P

108 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς η αγορά αντέδρασε σε ένα μικτό σύνολο εταιρικών αποτελεσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των απογοητευτικών στοιχείων από την Tesla . Οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης νέα στοιχεία που σηματοδοτούσαν μια συρρικνούμενη οικονομία.

 

Ο Dow Jones έχασε 108 μονάδες ή 0,32% στις 33.788 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,59% στις 4.129 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,88% στις 657,22 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,8% στις 12.059 μονάδες.

«Αν και, μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι οι μετοχές έχουν αυξηθεί, το κλίμα ήταν εντάξει και βλέπετε τη μεταβλητότητα των μετοχών να συνεχίζει να μειώνεται, η ιστορία από τις εταιρείες είναι ότι τα περιθώρια είναι υπό πίεση και συνεχίζουμε να βλέπουμε αυτή την πτώση», δήλωσε η Anna Han, της Wells Fargo Securities.

Η αυξανόμενη ανησυχία για την καθοδική πίεση στα περιθώρια κέρδους έπληξε τις μετοχές της Tesla καθώς η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων μείωσε τις τιμές σε ορισμένα από τα αυτοκίνητά της κατά την πρόσφατη τριμηνιαία περίοδο. Η εταιρεία σημείωσε πτώση άνω του 20% στα καθαρά έσοδα από ένα χρόνο πριν. Οι μετοχές υποχώρησαν περισσότερο από 10%.

Άλλες μετοχές τεχνολογίας κινήθηκαν επίσης χαμηλότερα, όπως η εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia, η Microsoft και η μετοχή ηλεκτρικών οχημάτων Rivian Automotive
Η ενέργεια σηματοδότησε έναν ακόμη τομέα αδυναμίας της αγοράς, καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά περίπου 2%.

Μέχρι στιγμής περίπου το 16% των εταιρειών στον S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, με περίπου το 76% να ξεπερνά τις προσδοκίες του EPS, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet την Πέμπτη. Πολλοί στη Wall Street αυτή τη σεζόν προετοιμάζονται για μείωση κερδών. Μια γενική έλλειψη προβλέψεων για τα κέρδη, ωστόσο, έχει αρχίσει να απασχολεί ορισμένους επενδυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης