Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον Nasdaq, άνοδος 1,5% για τον S&P energy sector

Wall Street: Πτώση 0,2% για τον Nasdaq, άνοδος 1,5% για τον S&P energy sector

60 μονάδες κέρδισε ο Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές περίμεναν τη δημοσιοποίηση μιας σειράς εταιρικών αποτελεσμάτων από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και νέα οικονομικά στοιχεία.


Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 60 μονάδων, ή 0,18% στις 33.869 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,09% στις 4.137 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,5% στις 663,44 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,29% στις 12.037 μονάδες

Η Wall Street προσβλέπει σε αποτελέσματα τεχνολογικών κερδών μεγάλης κεφαλαιοποίησης αυτή την εβδομάδα σε αυτό που θα σηματοδοτήσει το μισό της σεζόν κερδών. Alphabet, Microsoft, Amazon and Meta
συγκαταλέγονται στα ονόματα υψηλού ενδιαφέροντος που έχουν προγραμματιστεί να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους για το πρώτο τρίμηνο.

«Όλοι απλώς περιμένουν κέρδη από τεχνολογία», δήλωσε ο Chris Harvey, της Wells Fargo Securities.

Οι μετοχές των υπηρεσιών επικοινωνιών και της τεχνολογίας πληροφοριών εντός του S&P 500 έχουν σημειώσει τα μεγαλύτερα κέρδη από τους 11 συνολικούς τομείς του δείκτη, προσθέτοντας πάνω από 19% και 18%, αντίστοιχα.

Περίπου το 76% των εταιρειών του S&P 500 που ανακοίνωσαν αποτελέσματα μέχρι το πρωί της Δευτέρας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κερδών των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet. Ωστόσο, τα κέρδη πρώτου τριμήνου για τις εταιρείες του S&P 500 εκτιμάται ότι θα μειωθούν συνολικά κατά 5,2%, ανά Refinitiv.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης στενά τα νέα οικονομικά δεδομένα που θα δώσουν μια εικόνα για το εάν ο πληθωρισμός μειώνεται και εάν η Federal Reserve θα ανακοινώσει νέα αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της στις αρχές Μαΐου. Οι αριθμοί του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο και τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα του Απριλίου είναι και τα δύο μεταξύ των σημείων δεδομένων που πρόκειται να δημοσιευθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τη Δευτέρα, αντιστρέφοντας τις απώλειες καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι τα ταξίδια διακοπών στην Κίνα θα ενίσχυαν τη ζήτηση καυσίμων στον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Το Brent σημείωσε άνοδο 1,38% στα 82,79 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 1,27%, στα 78,87 δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα, και τα δύο μειώθηκαν περισσότερο από 5% , καθώς η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκε σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης