Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Γερμανία: Την επόμενη εβδομάδα τα σχέδια για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας

Γερμανία: Την επόμενη εβδομάδα τα σχέδια για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας
Στον πάγο μπόνους και μερίσματα

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας θα παρουσιάσει την προσεχή εβδομάδα μια ιδέα για την τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας στη βιομηχανία, δήλωσε ο υφυπουργός Patrick Graichen  σήμερα (26/4), καθώς το Βερολίνο στοχεύει να υποστηρίξει τον βιομηχανικό μετασχηματισμό μακριά από τα ορυκτά καύσιμα.

Η κυβέρνηση εισήγαγε πέρυσι πλαφόν στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου για να προστατεύσει τη βιομηχανία και τα νοικοκυριά από τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, αλλά οι εταιρείες στη Γερμανία λένε ότι οι ενεργειακές τιμές εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές σε διεθνή σύγκριση.

Οι προτάσεις

Η επιδότηση της τιμής του βιομηχανικού ηλεκτρικού ρεύματος στα πέντε λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για τα επόμενα δύο χρόνια και η μείωση του φόρου ηλεκτρικής ενέργειας στο ελάχιστο ευρωπαϊκό είναι μεταξύ των μέτρων που πρότειναν οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Φθηνότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει επίσης να είναι διαθέσιμες σε μεσαίες εταιρείες και οι προϋποθέσεις για να επωφεληθούν από επιδοτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η απαγόρευση των μπόνους και των μερισμάτων, θα μπορούσαν να αρθούν, έδειξε έγγραφο της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD για το θέμα την περασμένη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης