Ενέργεια

Δ. Τριανταφυλλόπουλος (Hellenic Hydrogen) στο Delphi: Εξετάζεται σημαντική επένδυση στην Δ. Μακεδονία

Δ. Τριανταφυλλόπουλος (Hellenic Hydrogen) στο Delphi: Εξετάζεται σημαντική επένδυση στην Δ. Μακεδονία

Για επένδυση 130 εκατ. ευρώ έκανε λόγο ο Γενικός Διευθυντής της Hellenic Hydrogen

 

Σχετικά Άρθρα
Σημαντική επένδυση στον τομέα του υδρογόνου εξετάζει η Hellenic Hydrogen στην Δυτική Μακεδονία όπως ανέφερε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος στο Delphi Foroum.

Πρόκειται για επένδυση που μπορεί να ανέλεθει σε 130 εκατ. ευρώ και έχει υποβληθεί αίτηση για χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο Innovation Fund.
Παράλληλα έχει υποβάλει αιτήσεις χρηματοδότησεις για μικρότερα προγράμματα ύψους 8 εκατ. ευρώ που αφορούν τον κλάδων των κοιλάδων του υδρογόνου.
Όπως είναι γνωστό η Hellenic Hydrogen είναι Joint venture μεταξύ της Motor Oil και της ΔΕΗ στην οποία η Motor Οil κατέχει το 51% και η ΔΕΗ το 49%.

4a07b05f22ee1c410378a59390edf07c_XL.jpg

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ανέλυσε το σχέδιο παραγωγής ανανεώσιμου - πράσινου υδρογόνου για το οποίο το πρώτο έργο ωρίμανσης αφορά την επένδυση στη Δυτική Μακεδονία.
Πέραν του Innovation Fund εξετάζονται και πρόσθετες μορφές χρηματοδότησης καθώς όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Hellenic Hydrogen η ανάπτυξη του υδρογόνου διαθέτει ισχυρές προοπτικές χάρη στα ισχυρά μετοχικά σχήματα της κοινής εταιρείας.
Πρόκειται για το πρώτο έργο υδρογόνου του οποίου προετοιμάζεται η υλοποιήσή του στην ελληνική αγορά .

Οπως είναι γνωστό η UBS ανέβασε την τιμή - στόχο για την Motor Oil στα 28 ευρώ από 27 ευρώ και όπως αναφέρει η έκθεση εκτιμά αύξηση κατά μέσο όρο ~5% των EBITDA του ομίλου για την περίοδο 2023- 25, εν μέσω υψηλότερης ευαισθησίας στα περιθώρια διύλισης. Παρά την πρόσφατη υστέρηση των αποτελεσμάτων της Motor Oil κατά το 4ο τρίμηνο του 2022, διατηρεί τη θετική εκτίμηση σχετικά με τα περιθώρια διύλισης και εκτιμά ότι οι σημειωθείσες απώλειες ήταν εφάπαξ. Εκτιμάται επίσης ότι η επανεκκίνηση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών του ομίλου σε τιμές κάτω των 23 €/sh θα υποστηρίξει τη μετοχή.

Η UBS ξεχωρίζει σαν επενδυτική επιλογή με ένδειξη αγορά για την μετοχή την Motor Oil από τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια που εξετάζει, λόγω της πιο σύνθετης μορφής των μονάδων της με τις επενδύσεις που διενεργούνται, αλλά και την παρουσία του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ στον όμιλο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης