Περιβάλλον

Montel: Έρχεται ένα υγρό καλοκαίρι να εξαλείψει τους φόβους ξηρασίας στην Ευρώπη

Montel: Έρχεται ένα υγρό καλοκαίρι να εξαλείψει τους φόβους ξηρασίας στην Ευρώπη
Οι προοπτικές ενός υγρού καλοκαιριού  ανακουφίζουν τον φόβο της ξηρασίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με την Montel

Αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να είναι «ιδιαιτέρως πιο υγρό» στην Ευρώπη, «ανακουφίζοντας τους φόβους από τις έντονες συνθήκες ξηρασίας» που παρατηρούνται σε όλη την ηπειρωτική χώρα, ανέφερε σε μια νέα έκθεση της μετεωρολογικής υπηρεσίας Atmospheric G2, που μεγαφέρει η Montel.

«Είμαστε… αισιόδοξοι ότι η ξηρασία δεν θα είναι τόσο μεγάλη αυτό το καλοκαίρι όσο ήταν το περασμένο καλοκαίρι», δήλωσε ο Todd Crawford, αντιπρόεδρος μετεωρολογίας της εταιρείας.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δουν υψηλότερες από τις συνηθισμένες βροχοπτώσεις αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία, θα δουν επίσης «μια πολύ αναγκαία περίοδο βροχοπτώσεων πάνω από τις κανονικές» μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου, αφού αντιμετώπισαν ζέστη και ξηρασία μέχρι σήμερα, πρόσθεσε.

Πιο ζεστό από το κανονικό, το καλοκαίρι

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, ωστόσο, αναμένονται να είναι υψηλότερες από το κανονικό, σχεδόν σε όλες τις περιοχές μέχρι τα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη, με εξαίρεση μόνο τη νοτιοανατολική Ευρώπη (τον Μάιο) και το Ηνωμένο Βασίλειο (τον Ιούλιο).

Οι συνθήκες ρεκόρ ζέστης και ξηρασίας το 2022 οδήγησαν σε χαμηλές στάθμες ποταμών σε όλη την Ευρώπη, παρεμποδίζοντας τη μεταφορά λιθάνθρακα και μειώνοντας τη διαθεσιμότητα νερού ψύξης για πυρηνικούς σταθμούς, στέλνοντας τις τιμές ενέργειας σε νέα υψηλά, με τους συμμετέχοντες στην αγορά να φοβούνται αρχικά ότι θα επαναληφθεί φέτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης