Ενέργεια

EIA: Mειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις HΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

EIA: Mειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις HΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 28 Απριλίου στα 459,6 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα καθώς η ζήτηση μειώθηκε, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 28 Απριλίου στα 459,6 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 1,1 εκατομμυρίων βαρελιών.

Το αργό στο Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου μειώθηκε κατά 2 εκατομμύρια στα 364,9 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 1983. Τα αποθέματα μειώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα ως μέρος μιας πώλησης 26 εκατομμυρίων βαρελιών με εντολή του Κογκρέσου.
«Συνολικά, τα αποθέματα υδρογονανθράκων μειώνονται την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ συνεχίζουν την απελευθέρωση Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου», δήλωσε ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates στο Χιούστον.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια στα 222,9 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προβλέψεις για πτώση κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια.

Ζήτηση

Η ζήτηση για καύσιμο κινητήρα εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής μειώθηκε σημαντικά, κατά 9,4% στα 8,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Οι τιμές του αργού αύξησαν τις απώλειές τους μετά τα στοιχεία που έδειξαν αδυναμία στον κλάδο των καυσίμων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρούσαν 3,9%, στα 68,84 δολάρια το βαρέλι έως τις 21:00 ώρα Ελλάδας και το Brent σημείωνε απώλειες 3,7%, στα 72,48 δολάρια.

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν επίσης κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια στα 110,3 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 1,1 εκατομμυρίων βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΕ.

Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 98.000 bpd, ενώ οι ρυθμοί χρησιμοποίησης του διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες στο 90,7% της συνολικής δυναμικότητας.​
Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα αυξήθηκαν κατά 541.000 βαρέλια την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης