Περιβάλλον

Σήμερα (8/5) στο Ευρωκοινοβούλιο η συζήτηση για μείωση των εκπομπών μεθανίου του ενεργειακού τομέα

Σήμερα (8/5) στο Ευρωκοινοβούλιο η συζήτηση για μείωση των εκπομπών μεθανίου του ενεργειακού τομέα
Το κείμενο ενισχύει τις υποχρεώσεις ανίχνευσης διαρροών μεθανίου

Σήμερα (8/5) στο Ευρωκοινοβούλιο, οι Ευρωβουλευτές θα συζητήσουν και αύριο (9/5) θα ψηφίσουν την πρότασή τους σχετικά με έναν νέο νόμο για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου στον ενεργειακό τομέα.

Σημειώνεται ότι στις 26 Απριλίου, οι επιτροπές Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας του Κοινοβουλίου ενέκριναν τη θέση τους σχετικά με το πρώτο νομοσχέδιο σε επίπεδο ΕΕ που αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών μεθανίου που προέρχονται από τον ενεργειακό τομέα.

Το κείμενο ενισχύει τις υποχρεώσεις ανίχνευσης διαρροών μεθανίου και οι ευρωβουλευτές θέλουν ο εισαγόμενος άνθρακας, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο να καλύπτονται από τη νέα νομοθεσία από το 2026.

Προτείνουν επίσης έναν δεσμευτικό στόχο μείωσης του 2030 για τις εκπομπές μεθανίου της ΕΕ για όλους τους σχετικούς τομείς έως το τέλος του 2025.

Για το μεθάνιο

Το μεθάνιο είναι ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου και ευθύνεται για περίπου το ένα τρίτο της τρέχουσας υπερθέρμανσης του πλανήτη. Προέρχεται από ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της γεωργίας, των αποβλήτων και της ενέργειας - οι οποίοι ευθύνονται αντίστοιχα για το 53%, το 26% και το 19% των εκπομπών μεθανίου της ΕΕ, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης