Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον Nasdaq και 0,4% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον Nasdaq και 0,4% για τον S&P

56 μονάδες έχασε ο Dow

Πιέσεις στη Wall Street την Τρίτη, με τις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών να υποχωρούν, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις εκθέσεις για τον πληθωρισμό και το χρέος αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο Dow Jones έχασε 56 μονάδες ή 0,17% στις 33.562 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,46% στις 4.119 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,04% στις 617,87 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,63% στις 12.179 μονάδες.

Ο Πρόεδρος Joe Biden πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Kevin McCarthy το απόγευμα της Τρίτης στις 4 μ.μ ώρα ΗΠΑ. Και οι δύο πλευρές έχουν προειδοποιήσει ότι η συνάντηση είναι απλώς μια ευκαιρία για συζήτηση, με απίθανη την οριστική πρόοδο στην αύξηση του ορίου χρέους. Ο Biden και ο McCarthy εξακολουθούν να διαφωνούν σχετικά με την προειδοποίηση του Προέδρου της Βουλής ότι μια συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους συνδέεται με περικοπές δαπανών. Ο Biden υποστηρίζει ότι η αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους είναι αδιαπραγμάτευτη.

«Η Wall Street διστάζει να αναλάβει σημαντικές θέσεις μέχρι να μάθουμε το αποτέλεσμα τόσο των συνομιλιών για το ανώτατο όριο του χρέους στον Λευκό Οίκο όσο και για τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Ed Moya, αναλυτής στην Oanda. «Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι το άγχος των τραπεζών δεν θα υποχωρήσει καθώς οι όροι δανεισμού συνεχίζουν να γίνονται αυστηρότεροι, τα υποχρεωτικά αποθεματικά θα αυξηθούν, γεγονός που θα οδηγήσει σε λιγότερα δάνεια και σε ασθενέστερη οικονομία».
Οι μετοχές της PacWest υποχώρησαν 6% μετά από μια ασταθή συνεδρίαση κατά την οποία η περιφερειακή τράπεζα σημείωσε άνοδο άνω του 3%. Το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) υποχώρησε 1%, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να ανησυχούν για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ.

Lucid, PayPal και Skyworks κατέρρευσαν μετά τη δημοσίευση των τριμηνιαίων εκθέσεων τους. Εν τω μεταξύ, η Palantir σημείωσε άλμα 14% λόγω ισχυρής αναφοράς κερδών και αισιόδοξων οδηγιών.

Οι traders αναμένουν επίσης την έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Απριλίου που προγραμματίζεται για την Τετάρτη και του δείκτη τιμών παραγωγού την Πέμπτη για τα νεότερα στοιχεία σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα έχει αυξηθεί κατά 0,4% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο και 5% σε ετήσια βάση. Οι βασικές τιμές, οι οποίες εξαιρούν τα ευμετάβλητα συστατικά τροφίμων και ενέργειας, αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 0,4%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης