Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Έναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων για το Elbehafen FSRU

Γερμανία: Έναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων για το Elbehafen FSRU
Η RWE ανέπτυξε το έργο με τις Hoegh LNG, Brunsbüttel Ports και άλλους εταίρους για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης

Ο τερματικός σταθμός εισαγωγής LNG της Γερμανίας με έδρα το Elbehafen FSRU στο Brunsbüttel ξεκίνησε τις εμπορικές του δραστηριότητες, σύμφωνα με τη RWE.

Η RWE, η οποία ανέπτυξε το έργο με τις Hoegh LNG, Brunsbüttel Ports και άλλους εταίρους για λογαριασμό της γερμανικής κυβέρνησης, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το FSRU άρχισε να προμηθεύει εκ νέου αεριοποιημένο LNG στο δίκτυο στις 22 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι το FSRU Hoegh Gannet χωρητικότητας 170.000 cbm, το οποίο εξυπηρετεί τον τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG του Elbehafen, παρέλαβε το πρώτο του δεξαμενόπλοιο LNG στις 14 Φεβρουαρίου από την Adnoc των ΗΑΕ και το δεύτερο δεξαμενόπλοιο από τις ΗΠΑ στις 22 Απριλίου. «Με το φορτίο LNG που παραδόθηκε από το LNG Sakura στις αρχές Μαΐου, ο τερματικός σταθμός ξεκίνησε την κανονική εμπορική λειτουργία», δήλωσε εκπρόσωπος της RWE στο LNG Prime μέσω email

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της RWE είπε ότι η κρατική Deutsche Energy Terminal GmbH (DET) θα χειριστεί τις εμπορικές λειτουργίες του τερματικού σταθμού ενώ η Elbehafen LNG είναι υπεύθυνη για τις τεχνικές λειτουργίες του τερματικού σταθμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης