Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Το διυλιστήριο Schwedt θα λειτουργεί στο 70% της δυναμικότητας από τον Ιούνιο

Γερμανία: Το διυλιστήριο Schwedt θα λειτουργεί στο 70% της δυναμικότητας από τον Ιούνιο

To Schwedt λειτουργούσε με δυναμικότητα 50-60% νωρίτερα φέτος, αφού η Γερμανία διέκοψε τις προμήθειες πετρελαίου από τη Ρωσία

 

Το γερμανικό διυλιστήριο πετρελαίου Schwedt θα λειτουργεί με το 70% της δυναμικότητας από τον Ιούνιο, δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός Michael Kellner την Παρασκευή, καθώς υποδέχτηκε ένα τάνκερ που έφτασε στον τερματικό σταθμό του Γκντανσκ στην Πολωνία με μη ρωσικό πετρέλαιο καθ' οδόν προς το διυλιστήριο.

To Schwedt λειτουργούσε με δυναμικότητα 50-60% νωρίτερα φέτος, αφού η Γερμανία διέκοψε τις προμήθειες πετρελαίου από τη Ρωσία λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Γερμανία συνεργάζεται με την Πολωνία για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό του Schwedt μέσω του τερματικού σταθμού πετρελαίου στο Γκντανσκ και του πολωνικού τμήματος του αγωγού Druzhba.

«Την περασμένη εβδομάδα μίλησα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του διυλιστηρίου και μου διευκρίνισε ότι από τον Ιούνιο θα μπορούν να παράγουν στο 70% ή περισσότερο», είπε ο Kellner στους δημοσιογράφους καθώς το δεξαμενόπλοιο που μετέφερε πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία έφτασε στον τερματικό σταθμό Naftoport του Γκντανσκ.

Το Βερολίνο ανέλαβε τον έλεγχο του διυλιστηρίου Schwedt πέρυσι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, θέτοντας τη Rosneft Deutschland υπό την κηδεμονία της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής της βιομηχανίας.

Ενώ ο ρωσικός ενεργειακός όμιλος Rosneft εξακολουθεί να κατέχει το 54,17% του διυλιστηρίου, η Γερμανία έχει ετοιμάσει νομοθεσία που επιτρέπει τη γρήγορη πώληση του μεριδίου του ρωσικού ενεργειακού ομίλου χωρίς την ανάγκη εθνικοποίησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης