Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον Nasdaq και 0,1% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,3% για τον Nasdaq  και 0,1% για τον S&P

8 μονάδες έχασε ο Dow

 

Απώλειες στη Wall Street την Παρασκευή καθώς οι ανησυχίες για την οικονομία των ΗΠΑ και τις περιφερειακές τράπεζες περιόρισαν το επενδυτικό κλίμα.


Ο Dow Jones υποχώρησε 8 μονάδες χαμηλότερα, ή 0,03% στις 33.300 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,16% στις 4.124 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,09% στις 603,70 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,35% στις 12.284 μονάδες

H προκαταρκτική μέτρηση για τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν υποχώρησε στο χαμηλό εξαμήνου στο 57,7. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν 63,0 μονάδες τον Μάιο. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι προοπτικές για τον πληθωρισμό τα επόμενα 5 χρόνια ανήλθαν στο 3,2%, ισοδυναμώντας με το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2008.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης την Ουάσιγκτον καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους. Το CNBC ανέφερε ότι η συνάντηση μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και των ηγετών του Κογκρέσου που είχε οριστεί για την Παρασκευή αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

Ο S&P 500 και ο Dow καταγράφουν την δεύτερη αρνητική εβδομάδα στη σειρά, σημειώνοντας πτώση 0,5% και 1,3%, αντίστοιχα.

Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών υποχώρησαν, σηματοδοτώντας άλλη μια ημέρα πτώσης. Το ETF SPDR S&P Regional Banking (KRE) υποχώρησε 0,4%. Η PacWest υποχώρησε 1,5%. Την Πέμπτη, οι περιφερειακές τράπεζες υποχώρησαν αφού η PacWest ανακοίνωσε ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, τα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις τιμές χονδρικής, σημάδι χαλάρωσης του πληθωρισμού, απέτυχαν να προστατεύσουν τους επενδυτές από τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για ύφεση την Πέμπτη .

Οι τιμές των εισαγωγών ήταν 0,4% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας, σημειώνοντας την πρώτη άνοδο μέχρι στιγμής το 2023. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν άνοδο 0,3% τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με την πτώση 0,6 % τον προηγούμενο μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης