Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Η ISS συμβουλεύει την TotalEnergies σε πρόταση ακτιβιστών για ταχύτερη ενεργειακή μετάβαση

Η ISS συμβουλεύει την TotalEnergies σε πρόταση ακτιβιστών για ταχύτερη ενεργειακή μετάβαση
Τι συμβούλευσε η ISS τις Shell και BP δίνει το Reuters

Η Institutional Shareholder Services (ISS) συνέστησε στους επενδυτές της TotalEnergies να υποστηρίξουν ένα ψήφισμα μετόχων ακτιβιστών για το κλίμα που ζητά ταχύτερες περικοπές εκπομπών στην ετήσια γενική συνέλευση της 26ης Μαΐου, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Reuters.
Το ψήφισμα που κατατέθηκε από ακτιβιστές για το κλίμα Follow This, με την υποστήριξη ορισμένων θεσμικών επενδυτών, ζητά από τη γαλλική εταιρεία να ευθυγραμμιστεί με τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού για διατήρηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Η TotalEnergies προβλέπει ότι οι συνολικές της εκπομπές αερίων θερμοκηπίου δεν θα σημειώσουν μεγάλη μείωση μέχρι το 2030, δεδομένου ότι θέλει να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στο φυσικό αέριο και συνέστησε στους μετόχους να καταψηφίσουν το Follow This.
Οι επιστήμονες λένε ότι ο κόσμος πρέπει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά περίπου 43% έως το 2030 από τα επίπεδα του 2019 για να έχουν οποιαδήποτε ελπίδα να πραγματοποιήσουν τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού.

«Το σχέδιο (TotalEnergies) δείχνει έλλειψη αυστηρότητας, ιδίως όσον αφορά τον παγκόσμιο στόχο Scope 3 για το 2030 και ένα επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης έργων πετρελαίου, ενώ  βασίζεται στο φυσικό αέριο κατά την περίοδο 2020-2030», δήλωσε η Institutional Shareholder Services (ISS).
Η ISS συνέστησε στους μετόχους της ανταγωνίστριας της TotalEnergies, Shell να καταψηφίσουν το Follow This, ενώ αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα της πρότασης.
Η ISS συνέστησε επίσης να καταψηφιστεί το Follow This στη φετινή συνέλευση των μετόχων της BP.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης