Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,2% για τον Nasdaq, 1,1% για τον S&P και 2% για τον energy sector

Wall Street: Άνοδος 1,2% για τον Nasdaq, 1,1% για τον S&P και 2% για τον  energy sector

409 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στην Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές ήλπιζαν ότι οι ηγέτες του Κογκρέσου και ο πρόεδρος Joe Biden θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ και να αποφύγουν μια καταστροφική χρεοκοπία.


Ο Dow Jones κέρδισε 409 μονάδες ή 1,24% στις 33.421 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 1,19% στις 4.158 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,06% στις 601,84 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,28% στις 12.500 μονάδες.

Στο τέλος της συνάντησης μεταξύ του προέδρου και των ηγετών του Κογκρέσου την Τρίτη, ο πρόεδρος της Βουλής Kevin McCarthy είπε ότι τώρα υπάρχει μια «καλύτερη διαδικασία» για περαιτέρω συνομιλίες, λέγοντας ότι «είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας». Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Biden ακύρωσε το δεύτερο σκέλος ενός επερχόμενου διεθνούς ταξιδιού για να επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις.
«Τώρα έχουμε μια δομή για να βρούμε έναν τρόπο να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα», είπε ο McCarthy στο CNBC την Τετάρτη. «Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας δεν έχουμε αθέτηση χρέους. Νομίζω ότι επιτέλους κάναμε τον πρόεδρο να συμφωνήσει να διαπραγματευτεί».

Το πρωί της Τετάρτης, ο Biden είπε από τον Λευκό Οίκο ότι αυτός και οι άλλοι βουλευτές είχαν μια «παραγωγική» συνάντηση και θα καταλήξουν σε συμφωνία.

«Είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό, ότι η Αμερική δεν θα χρεοκοπήσει», είπε ο Biden .

Οι ανησυχίες για μια πιθανή χρεοκοπία έχουν επηρεάσει τις αγορές. Ο Dow υποχώρησε περισσότερο από 3% αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης 1% την Τρίτη.

Ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην CFRA Research, δήλωσε ότι αναμένει ότι οι αγορές παραμένουν ουδέτερες, ακόμη και όταν τα νέα γίνονται «ολοένα και πιο αισιόδοξα» για το ανώτατο όριο του χρέους. Ανέφερε τις πρόσφατες τάσεις στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου, καθώς και δείκτες ισχύος στον S&P 500.
Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών ανέκαμψαν την Τετάρτη, βοηθώντας το κλίμα της αγοράς. Το SPDR S&P Regional Bank ETF σημείωσε άλμα 3,4%, ενώ η Western Alliance αυξήθηκε κατά 12%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης