Ενέργεια

Ιαπωνία: Μειώθηκαν οι εισαγωγές LNG τον Απρίλιο κατά 18,7% - Που ξεπέρασε την Κίνα

Ιαπωνία: Μειώθηκαν οι εισαγωγές LNG τον Απρίλιο κατά 18,7% - Που ξεπέρασε την Κίνα
Οι εισαγωγές άνθρακα μειώθηκαν κατά 10,8% στους 7,28 εκατομμύρια τόνους και η Ιαπωνία πλήρωσε περίπου 2,06 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτές τις εισαγωγές, αύξηση 10,4% σε σύγκριση με πέρυσι.

Η Ιαπωνία, ο κορυφαίος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, ανέφερε χαμηλότερες εισαγωγές LNG τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, οι εισαγωγές LNG της Ιαπωνίας μειώθηκαν κατά 18,7% από έτος σε έτος τον Απρίλιο σε περίπου 4,53 εκατομμύρια τόνους. Οι εισαγωγές LNG μειώθηκαν επίσης σε σύγκριση με 5,72 εκατομμύρια τόνους τον προηγούμενο μήνα, που επίσης σημείωσε πτώση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

O άνθρακας

Οι εισαγωγές άνθρακα της Ιαπωνίας για ηλεκτροπαραγωγή μειώθηκαν επίσης τον Απρίλιο σε σύγκριση με πέρυσι. Οι εισαγωγές άνθρακα μειώθηκαν κατά 10,8% στους 7,28 εκατομμύρια τόνους και η Ιαπωνία πλήρωσε περίπου 2,06 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτές τις εισαγωγές, αύξηση 10,4% σε σύγκριση με πέρυσι.

Αποθέματα και αποστολές

Παράλληλα, τα αποθέματα LNG της Ιαπωνίας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ανήλθαν συνολικά σε 2,25 εκατομμύρια τόνους στις 7 Μαΐου, μειωμένα κατά 0,19 εκατομμύρια τόνους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αυξημένα κατά 0,14 εκατομμύρια τόνους από το τέλος του ίδιου μήνα του περασμένου έτους και 0,24 εκατομμύρια τόνους υψηλότερα από το μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.

Όσον αφορά τις αποστολές LNG με προορισμό την Ιαπωνία, για τον Απρίλιο οι παραδόσεις από την Ασία από χώρες όπως η Μαλαισία και η Ινδονησία μειώθηκαν κατά 21,7% σε 1,17 εκατομμύρια τόνους, δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου. Οι αποστολές LNG στη Μέση Ανατολή από χώρες όπως το Κατάρ μειώθηκαν κατά 47,9% σε 200.000 τόνους. Επιπλέον, οι αποστολές από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 10,6% στους 354.000 τόνους, ενώ οι παραδόσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 8,5% στους 315.000 τόνους.

Εισαγωγές

Η Ιαπωνία ήταν ο κορυφαίος εισαγωγέας LNG στον κόσμο το 2022, ξεπερνώντας την Κίνα, αλλά και οι δύο χώρες πήραν λιγότερους όγκους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, η Ιαπωνία εισήγαγε περίπου 23,47 εκατομμύρια τόνους LNG. Η Κίνα δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει επίσημα στοιχεία για τις εισαγωγές LNG τον Απρίλιο. Η χώρα εισήγαγε 16,43 εκατομμύρια τόνους LNG κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, περίπου 2,51 εκατομμύρια τόνους LNG λιγότερο από την Ιαπωνία κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης