Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Goldman Sachs: Ξεπέρασαν το εμπόδιο των εκλογών οι ελληνικές τράπεζες

Goldman Sachs: Ξεπέρασαν το εμπόδιο των εκλογών οι ελληνικές τράπεζες
Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώτος επενδυτικής βαθμίδας μπορεί να στηρίξει την τιμολόγηση νέων ομολογιακών εκδόσεων μεσοπρόθεσμα, και ιδίως την έκδοση μέσων MREL από τις ελληνικές τράπεζες
Το εμπόδιο των εκλογών ξεπεράστηκε για τις ελληνικές τράπεζες, με την Goldman Sachs να βλέπει ότι υπάρχουν πλέον σημαντικοί καταλύτες για τη συνέχιση της καλής πορείας των μετοχών τους.
Αυτοί δεν είναι άλλοι από την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της ελληνικής οικονομίας, πιθανόν στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 και η αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία.

Τι έχει συμβεί μέχρι τώρα

Η Ελλάδα διεξήγαγε (21 Μαΐου 2023) τις βουλευτικές εκλογές για τις 300 έδρες του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, η Νέα Δημοκρατία έλαβε το 40,79%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,07% και το ΠΑΣΟΚ το 11,46%.
Τα αποτελέσματα της Νέας Δημοκρατίας ήταν ισχυρότερα από ό,τι έδειχναν οι δημοσκοπήσεις.
Σύμφωνα με την ανάλυση του βασικού σεναρίου των οικονομολόγων της GS, ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα ζητήσει τη διενέργεια δεύτερων εκλογών στις 25 Ιουνίου (οι οποίες, λόγω του νέου εκλογικού συστήματος, θα χορηγήσουν ένα ιδιαίτερα μεγάλο μπόνους πλειοψηφίας στο πρώτο κόμμα) και οι οποίες (ανάλογα με το αποτέλεσμα των νέων εκλογών) μπορεί να συμβάλουν στην επίτευξη μονοκομματικής πλειοψηφίας για το κυβερνών κόμμα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης