Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος για το πετρέλαιο - Στα 77 δολ. κινείται το Brent στα 73 δολ.το αργό

Άνοδος για το πετρέλαιο - Στα 77 δολ. κινείται το Brent στα 73 δολ.το αργό
Σχετικά Άρθρα

 

Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί τους κερδοσκόπους ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+

Άνοδο σημείωσε το πετρέλαιο την Τρίτη, υποστηριζόμενο από την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν μια χρεοκοπία, την αυστηρότερη προοπτική της αγοράς και την προειδοποίηση από τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας προς τους κερδοσκόπους που αύξησαν την προοπτική περαιτέρω περικοπών του ΟΠΕΚ+ για να στηρίξουν την αγορά.

Τα κέρδη προστέθηκαν σε ένα ράλι τη Δευτέρα, όταν το αργό κέρδισε από την αύξηση 2,8% στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της βενζίνης στις ΗΠΑ ενόψει των διακοπών της Ημέρας Μνήμης στις 29 Μαΐου, που παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου αιχμής της καλοκαιρινής ζήτησης.

Όσον αφορά το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικάνοι διαπραγματευτές του Κογκρέσου θα συναντηθούν ξανά την Τρίτη για να επιλύσουν το αδιέξοδο σχετικά με την αύξηση του ορίου χρέους των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με την χώρα να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο χρεοκοπίας σε μόλις εννέα ημέρες.

Το Brent σημείωσε άνοδο 1,6%, στα 77,23 δολάρια το βαρέλι έως τις 16:22 ώρα Ελλάδας, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) κέρδιζε 1,8%, στα 73,37 δολάρια.

«Το ράλι είναι ο συνδυασμός ελπίδων για επίλυση του γρίφου του ανώτατου ορίου του χρέους και των σχολίων του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας», δήλωσε στο Reuters ο Tamas Varga της πετρελαϊκής χρηματιστηριακής PVM.
«Η αγορά θα δει τώρα αυξημένες πιθανότητες περαιτέρω περικοπών της παραγωγής στην επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ+, είτε δικαιολογούνται είτε όχι».

Αρκετά μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, γνωστής ως OPEC+, ξεκίνησαν τον Μάιο εθελοντικές περικοπές παραγωγής και σε συνδυασμό με την υψηλότερη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ αναμένεται επίσης να περιορίσουν την προσφορά.

Ο ΟΠΕΚ + συνεδριάζει ξανά στις 4 Ιουνίου και ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας είπε την Τρίτη ότι σε εκείνους που στοιχηματίζουν ότι οι τιμές θα πέσουν να «προσέχουν».

«Με τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας να λέει για άλλη μια φορά στους κερδοσκόπους να «προσέχουν» κάποιοι (οι πωλητές shorts) μπορεί να έχουν δεύτερες σκέψεις», δήλωσε ο Όλε Χάνσεν, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank, σε σχόλια μέσω email στο Reuters.

Στο ραντάρ έρχονται επίσης τα πιο πρόσφατα στοιχεία αποθεμάτων στις ΗΠΑ, τα οποία οι αναλυτές αναμένουν να παρουσιάσουν μικρή άνοδο στα αποθέματα αργού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης