Ενέργεια

Η ανάρτηση της Αλ. Σδούκου κατά την αλλαγή «φρουράς» στο ΥΠΕΝ

Η ανάρτηση της Αλ. Σδούκου κατά την αλλαγή «φρουράς» στο ΥΠΕΝ
Τεράστια πρόοδο σημείωσε η χώρα σε όλο το φάσμα της ενεργειακής πολιτικής, είπε μεταξύ άλλων η κα Σδούκου
Σχετικά Άρθρα

Μετά την αλλαγή «φρουράς» στην ηγεσία του ΥΠΕΝ, η πρώην Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογιαριασμό στο Facebook, σταχυολογώντας τα όσα έγιναν κατά τη θητεία της.

«Με την αποχώρηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κλείνει ο πρώτος κύκλος μιας διακυβέρνησης που σε τέσσερα χρόνια έφερε την ενέργεια στο επίκεντρο της πολιτικής και του δημόσιου ενδιαφέροντος.

Αυτό συνέβη εν μέρει λόγω της συγκυρίας του πόλεμου και της ενεργειακής κρίσης, κυρίως όμως χάρη στα τολμηρά βήματα και την τεράστια πρόοδο που σημείωσε η χώρα μας σε όλο το φάσμα της ενεργειακής πολιτικής.

Η διάσωση και η ανασυγκρότηση της ΔΕΗ, η ταχύτατη ανάπτυξη των ΑΠΕ, το πλούσιο νομοθετικό έργο, η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, τα πάμπολλα προγράμματα εξοικονόμησης, η στήριξη των νοικοκυριών στην ενεργειακή κρίση, και η ανάδειξη της χώρας ως ενεργειακό κόμβο για την περιοχή, είναι μόνο μερικά από όσα έγιναν αυτά τα χρόνια.

Τίποτα από αυτά δεν ήταν αυτονόητο, ούτε θα είχε εξασφαλισμένη την επιτυχία χωρίς τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην θέση των επικεφαλής του ΥΠΕΝ. Τον Kostis Hatzidakis τον Gerassimos Thomas, ως υφυπουργό Ενέργειας, και τον Κώστας Σκρέκας.

Θέλω λοιπόν να τους ευχαριστήσω ολόθερμα για την ηγεσία, την καθοδήγηση, την ενθάρρυνση, την επιμονή και την εμπιστοσύνη. Την παρουσία τους σε όλες τις καλές, αλλά και τις έντονες στιγμές.

Μια παρουσία καθοριστική για το έργο που ολοκληρώθηκε αλλά και όλα όσα σημαντικά έρχονται στο μέλλον».

61.png


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης