Παρενέργειες

Ανοδικά η Ευρώπη, έσπασε τις 1.230 το ΧΑ – Focus στις ενεργειακές

Ανοδικά η Ευρώπη, έσπασε τις 1.230 το ΧΑ – Focus στις ενεργειακές

Τις 1.233 μονάδες έχει γράψει σήμερα 29/5 ο ΓΔ κερίζοντας 1% κατά το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Η αντίσταση αυτού του επιπέδου είναι κομβική για να διασπαστεί και να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Και για τον λόγο αυτό, βλέπουμε την προσωρινή οπισθοχώρηση.

Ανοδικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές με DAX +0,5% και πάλι πάνω από τις 16.000 μονάδες, FTSE 100 +0,7% και EuroStoxx +0,5% 4.360 προσεγγίζει τα υψηλά έτους.

Η Μυτιληναίος επιχειρεί να προσεγγίσει τα ιστορικά υψηλά των 29,5 ευρώ.

Το bid παραμένει ισχυρό για τη ΔΕΗ, η οποία έχει την πρώτη ισχυρή αντίσταση στην περιοχή των 9,9 ευρώ και στη συνέχεια 10,2-10,3 ευρώ.

 Η αγορά αξιολογεί το τελευταίο deal της ΜΟΗ που ανεβάζει αισθητά το χαρτοφυλάκιό της στις ΑΠΕ και το οποίο πρέπει να αποτιμηθεί από τους αναλυτές που είχαν ρίξει τις τιμές στόχους λόγω της μείωσης των περιθωρίων διύλισης.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να διαφύγουν της προσοχής τα ΕΛΠΕ (ΗΕ) καθώς θα ανακοινώσουν δυο εξαγορές στον τομέα των ΑΠΕ και σε κεφαλαιοποίηση έχουν βρεθεί αρκετά πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους ενεργειακούς ομίλους, ενώ «χτίζουν» χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ και υλοποιούν την στροφή στην πράσινη μετάβαση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης